NYE ANGREP: Etter kampen mellom Russland og England, brøt ut nye slåsskamper. Da rømte engelskmennene. Foto: Scanpix
NYE ANGREP: Etter kampen mellom Russland og England, brøt ut nye slåsskamper. Da rømte engelskmennene. Foto: ScanpixVis mer

TV 2-kommentatorer rystet etter russisk tribuneangrep: - Folk løp for livet. Det er fryktelig

Gikk amok etter kampslutt mellom Russland og England. Nå varsler UEFA Russland-straff.

(Dagbladet) EM-byen Marseille rystes av opptøyer mellom engelskmenn, russere og franske opprørsstyrker. Etter kveldens 1-1-kamp mellom England og Russland brøt det ut mer bråk på Stade Vélodrome.

Idet fløytesignalet gikk stormet russiske fans gjennom oppsatte sperringer og tok seg inn på tribuneseksjoner hvor engelskmenn var lokalisert. England-supportere, blant dem flere barn, flyktet mot utgangene. TV 2-kommentatorene Øyvind Alsaker og Petter Myhre ble vitner til de dramatiske scenene.

- Det er fryktelig at det ikke er politi som står klar til å gripe inn. Det er rett og slett galskap. Folk løp for livet. Det var sjokkerende å se, sier Myhre.

Nå har UEFA sett seg lei bråket, og vil nå åpne disiplinærsak etter de voldelige sammenstøtene i Marseille. Det er Russland som kan vente seg den strengeste straffen etter lørdagens tribuneangrep, melder nyhetsbyrået AP.

- Har ikke kontroll

Over 20 supportere er fra før fraktet til sykehus i Frankrike, hvor minst to av dem svever mellom liv og død. Nå frykter Alsaker hva som kan komme til å skje når 59 000 supportere forlater stadionen i Marseille og møtes ute i gatene.

- Vi kom i ett-tida i dag. Da hadde vi hørt historier om bråk i går og i natt. Det vi så etter kampslutt, er det mest skremmende. Det forsterket inntrykket av at politet ikke har noen kontroll i Marseille. Russiske fans stormet den engelske seksjonen. Engelske fans løp for livet, sier Alsaker og fortsetter:

- Det vi har vært vitne til her, er at det er russiske bråkmakere som står bak de verste scenene. Scener som vi for alt i verden ikke vil oppleve på en stadion, på en fotballfest.

- Eksplosiv stemning

Myhre håper at sikkerhetsstyrkene i byen kan få kontroll over situasjonen, en situasjon som bare ser ut til å bli verre og verre.

- Nå er det en eksplosiv stemning her, forteller Myhre, mens tidligere Premier League-spiller Brede Hangeland kritiserer politiet.

- Det må være lov å stille spørsmålet: Hvor er disse 90 000 politifolkene vi har hørt om? At det skjer inne på en stadion, det er jo en juniorfeil, sier Hangeland i TV 2s EM-studio.

BRUKTE TÅREGASS: Engelske supportere laget bråk utenfor en pup i Marseille, noe som fikk fransk politi til å bruke tåregass. Video: SNTV / AP Vis mer