Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TVNorge kom to timer for seint til kampen

Derfor kom det ingen bilder fra Brann - Odense.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): TVNorge ble refset av Ardian Gashi etter at de unnlot å vise et eneste bilde fra søndagens Royal League-kamp mellom Brann og Odense.

- Det er teit av dem ikke å vise kampen. Useriøst, klagde Gashi etterpå.

I går fikk turneringsleder Boye Skistad forklaringen på hvorfor Branns kamp ble bortprioritert - eller rettere sagt bortglemt.

- TVNorge pleier å ha enkameraproduksjon fra de kampene som ikke er hovedkamp, men det som skjedde var at han som skulle ta opptak fra Brann - Odense misforsto kamptidspunktet. Han visste ikke at kampen begynte klokka 14, det er i hvert fall det jeg har fått høre, sier Skistad til Dagbladet.no.

Tar selvkritikk

Skistad kom nylig med skarp kritikk av Christer Basma og Henke Larsson, som han mente skadet Royal League med sine negative uttalelser om turneringen.

Han synes imidlertid ikke TVNorge havner i samme kategori.  

- Det er snakk om en menneskelig svikt, ikke at TVNorge ikke gjør jobben sin som rettighetshaver. Men feil som dette skal naturligvis ikke skje, medgir Skistad.

image: TVNorge kom to timer for seint til kampen

Informasjonssjef i TVNorge, Jens Petter Gjelseth, beklager at det ikke ble sendt høydepunkter fra Brann-kampen.

- Vi har en avtale med BTV, vår lokal-TV, som hører til Bergens Tidende-huset. Avtalen var at BTV skulle sende fotograf og sørge for nyhetsbilder. Men han rakk ikke fram tide, uten at jeg kjenner årsaken til det. Det var synd vi ikke var i stand til å levere nyhetsbilder fra kampen, sier han.

- Uproft

BTVs utgavesjef Ole Bjørn Kringstad forklarer glippen med en muntlig misforståelse.

- Det var en ren menneskelig overføringsfeil mellom to kolleger. Det ble oppgitt feil klokkeslett, som gjorde at kameramannen kom to timer seinere enn det han skulle. Vedkommende trodde han var en time for tidlig ute, men kom i stedet midt i kampen.

- Er det holdbart?

- Det er klart det er uproft. Alle menneskelige feil kan kalles uproffe, men det blir ikke bedre uansett hva man kaller det. Slike feil oppstår, sier Kringstad til Dagbladet.no.

TVNorges hovedkamp søndag ettermiddag var FCK - Lillestrøm, som hadde avspark to timer senere enn Brann - Odense. Jens Petter Gjelseth utelukker ikke at TVNorge kan komme til å sende flere kamper i sin helhet i tida framover.

GIKK GLIPP AV MÅLENE Her har Ardian Gashi nettopp utliknet til 1-1 mot Odense etter 36 minutter. Da hadde TVNorges kameramann ennå ikke dukket opp. Foto: SCANPIX
GIKK GLIPP AV MÅLENE Her har Ardian Gashi nettopp utliknet til 1-1 mot Odense etter 36 minutter. Da hadde TVNorges kameramann ennå ikke dukket opp. Foto: SCANPIX Vis mer

- Noen ganger kan det være aktuelt å vise flere kamper samme dag. Jeg utelukker ikke det, sier han.

- Ardian Gashi kaller dere useriøse. Hva tenker du om det?

- Det får stå for Gashis regning. Sånn er det alltid, noen av medlemmende i klubbene vil alltid mene at de bør på TV hver gang. Vi skal vise Brann allerede på torsdag mot Rosenborg, sier han.

Lære av feilene

Ardian Gashi presierer at han var kritisk til at TVNorge ikke viste høydepunkter, ikke til at de unnlot å vise hele kampen. At kameramannen kom til feil tidspunkt bare humrer han av.

- Det kan hende Royal League må se hvem de selger rettighetene til, sier Gashi til Dagbladet.no.

- Det er ikke noe must for oss å bli vist på TV, men greit å ha høydepunkter fra hver kamp. Men det er lov å gjøre feil, bare det ikke blir for mange. At man lærer av det er enda viktigere, mener Branns midtbanespiller.

<B>BEKLAGER</B> - Det var synd vi ikke var i stand til å levere nyhetsbilder fra kampen, sier informasjonssjef i TVNorge, Jens Petter Gjelseth.
Hele Norges coronakart