Tvunget til å bytte sko

Liverpool-proff John Arne Riise må bytte sko og spille resten av sesongen i fotballstøvler fra Nike. Det er resultatet av et forlik mellom fotballproffen og skogiganten.

LONDON (Dagbladet): Valg av skotøy til fotballproffenes fryktede venstrebein har vært advokatmat etter at Riise i januar figurerte på reklameplakater for Adidas. Konkurrenten Nike mente at Riise fortsatt var under kontrakt med dem, og stevnet Liverpool-spilleren for retten i Holland. Partene har nå kommet fram til et forlik som innebærer at Riise må spille med Nike-støvler fram til juli i år.

- Både Nike og representanter for John Arne Riise er blitt enige om å avslutte konflikten. Riise vil respektere den gjeldende kontrakten med Nike fram til den utløper i juli 2004, heter det i en uttalelse fra Nikes hovedkontor i Holland.

Dårlig oppfølging

Det var i fjor høst at John Arne Riise plutselig begynte å spille i støvler fra Adidas. Årsaken skal ha vært at Liverpool-proffen, som var under kontrakt med Nike, ikke var fornøyd med den oppfølgingen han fikk fra selskapet. I januar i år lanserte Adidas en plakatkampanje i Norge med John Arne Riise som en av frontfigurene. Da reagerte Nikes hovedkontor i Nederland. Da Dagbladet første gang omtalte saken i februar, sa fotballspillerens agent, Einar Baardsen, at Riise fikk klarsignal fra Nike i Norge til å avslutte avtalen.

- Nike i Nederland mente at Nike Norge ikke hadde myndighet til å si opp avtalen, og bestred den godkjennelsen Nike Norge hadde gitt til å gå ut av kontrakten, sa Baardsen til Dagbladet.

Dagbladet vet at Nike har vært svært interessert i å få John Arne Riise tilbake i stallen, og at de derfor har jobbet for å få i stand en ny avtale. Det er imidlertid på det rene at Riise selv ønsket å spille med Adidas-støvler, og enden på visa ble derfor et forlik som slår fast at Riise må spille i Nike-støvler resten av sesongen. Etter det Dagbladet erfarer, vil han mest sannsynlig gå tilbake til Adidas når kontrakten med Nike løper ut i juli.

Hemmelig forlik

Etter at konflikten mellom Nike og Liverpool-proffen ble kjent i februar, har begge partene ønsket å si minst mulig om den rettslige prosessen. Ingen av partene vil kommentere detaljene i forliket som ble ferdigforhandlet i forrige uke.

- En del av avtalen er at ingen av partene svarer på pressehenvendelser, utover denne uttalelsen, heter det i pressemeldingen fra Nike.

John Arne Riise har i retten vært representert av nederlandske advokater. Hans agent, Einar Baardsen, vil ikke kommentere saken og henviser til uttalelsen fra Nike. Fotballspilleren selv skal ha vært oppgitt over oppstyret rundt hans skovalg.

Liverpool-spilleren har de siste månedene vært plaget med en skade, men er nå i ferd med å finne tilbake til formen. Søndag kom han innpå som venstreback de siste 15 minuttene da Liverpool tapte 2- 0 mot Southampton. I morgen spiller Liverpool mot Portsmouth hjemme på Anfield.

I ADIDAS...: Den nye avtalen mellom Liverpool-spilleren John Arne Riise og Nike skal ha blitt inngått på onsdag eller torsdag i forrige uke. Det ga i så fall Riise blaffen i på søndag - da han spilte i Adidas-sko, slik han har gjort de siste månedene. Her er nordmannen i duell med Southamptons Kevin Phillips.