Sandhåndball-EM

Tvunget til å kle av seg

Norsk håndball har gjort et opprør mot klesreglene i beachhåndball. Under EM ble en planlagt aksjon møtt med trusler. - Pinlig og helt håpløst, sier håndballpresidenten.

HAR KJEMPET LENGE: Helt siden 2017 har sandhåndballjentene bedt om å få lov til å spille med andre klesplagg enn truser. Foto: NTB
HAR KJEMPET LENGE: Helt siden 2017 har sandhåndballjentene bedt om å få lov til å spille med andre klesplagg enn truser. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er tvunget til å spille med truse, sier Katinka Haltvik til Dagbladet.

Den norske 29-åringen har vært en profil på det norske beachhåndball-laget i en årrekke. Hun har også snakket høyt og tydelig i kampen om sportens klesregler, som per dags dato lyder:

«Kvinner skal bruke bikini. Toppen skal være en tettsittende sports-BH med dype utskjæringer ved armene. Trusene må ikke være mer enn ti centimeter på sidene.»

Det provoserer også landslagsspillerne at herrene får spille i shorts og T-skjorte.

- Det er helt merkelig at det skal være forskjell når vi spiller i samme sport, sier Haltvik.

Planlagt aksjon

Tidligere i år kom det første gjennombruddet for forandring. Da godtok kongressen i Det europeiske håndballforbundet (EHF) Norges forslag om å endre regelverket.

Det norske laget håpet at endringene skulle komme til sommerens EM i Bulgaria, men måtte skuffet innse at ingenting skjedde nå.

Derfor planla de å demonstrere under tirsdagens EM-start. De ville bytte ut bikiniene med klær som dekket mer av kroppen. Det ble møtt med trusler fra arrangøren:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer