Tvunget til helsesjekk

LJUBLJANA (Dagbladet): Schalke-ledelsen nektet Frode Grodås (33) å reise hjem til Norge og to landskamper før han viste seg fram som den gode gamle på to beintøffe treningsøkter sist helg. - Det var avtalen, ja, sier Grodås til Dagbladet.

Frode Grodås vurderer seg sjøl som hundre prosent kampklar, men overlater keeper-valget mot Slovenia fullt og helt til trener Nils Johan Semb.

- Spør Nils, sier Grodås, som satt på tribunen med fingerbrudd da Espen Baardsen voktet buret - uten å overbevise - i 1-3 tapet mot Latvia.
- Det er verre å hilse på folk enn å redde skudd. Jeg hadde ikke vært her om jeg ikke var klar, sier Grodås.

Måtte
overbevise

Grodås har ikke spilt kamp med Schalke siden før Latvia-kampen for en drøy måned siden. Det betyr ikke noe for tryggheten, mener han sjøl. Det var verre å overbevise Schalke-ledelsen om det samme. Klubblegen og manageren mente landslaget slett ikke var en passende arena for comeback. Derfor gikk Frode med på å trene knallhardt med Schalke i helga - bare for å vise at bruddet er grodd.

- Det gikk bra, sier han.

I går var derfor Grodås tilbake mellom stengene på den første landslagstreninga før lørdagens Slovenia-kamp. Grodås beviste ettertrykkelig at Nils Johan Semb ikke har noe å frykte. Han leverte bunnsolid keeper-arbeid gjennom halvannen time, gikk inn i dueller uten å trekke seg og hadde grep nesten renset for returer.

- Nytter ikke å spare seg, sier Grodås etter at Ole Gunnar Solskjær skjøt nesten hull i den svære brystkassa.

Klar allerede?

Mye tyder på at Semb allerede har valgt veteranen foran urutinerte Baardsen og Myhre:

  • Frode Grodås sto i mål da Nils Johan Semb drillet forsvarsfireren Håland, Hoftun, Berg, Bjørnebye.
  • Keeper-trener Thorstvedt drilletBaardsen og Myhre i isolerte teknikk-øvelser, mens Grodås sto i mål med høy kommando-faktor - akkurat slik en kaptein bør gjøre få dager før Norge skal gjenopprette flausen mot Latvia.
  • Grodås framstår rolig og balansert. Han har vært presset tidligere og har da reagert med stress og svake treninger. Nå er det motsatt.

Og kanskje viktigst:

Det tyder på at Semb allerede har hvisket to beroligende ord i kapteinens øre:

Du står.