Tvunget til helsesjekk

LJUBLJANA (Dagbladet): Schalke-ledelsen nektet Frode Grodås (33) å reise hjem til Norge og to landskamper før han viste seg fram som den gode gamle på to beintøffe treningsøkter sist helg. - Det var avtalen, ja, sier Grodås til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frode Grodås vurderer seg sjøl som hundre prosent kampklar, men overlater keeper-valget mot Slovenia fullt og helt til trener Nils Johan Semb.

- Spør Nils, sier Grodås, som satt på tribunen med fingerbrudd da Espen Baardsen voktet buret - uten å overbevise - i 1-3 tapet mot Latvia. - Det er verre å hilse på folk enn å redde skudd. Jeg hadde ikke vært her om jeg ikke var klar, sier Grodås.

Måtte overbevise

Grodås har ikke spilt kamp med Schalke siden før Latvia-kampen for en drøy måned siden. Det betyr ikke noe for tryggheten, mener han sjøl. Det var verre å overbevise Schalke-ledelsen om det samme. Klubblegen og manageren mente landslaget slett ikke var en passende arena for comeback. Derfor gikk Frode med på å trene knallhardt med Schalke i helga - bare for å vise at bruddet er grodd.

- Det gikk bra, sier han.

I går var derfor Grodås tilbake mellom stengene på den første landslagstreninga før lørdagens Slovenia-kamp. Grodås beviste ettertrykkelig at Nils Johan Semb ikke har noe å frykte. Han leverte bunnsolid keeper-arbeid gjennom halvannen time, gikk inn i dueller uten å trekke seg og hadde grep nesten renset for returer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer