Tvunget til Holmenkollen

Sapporo-helt Roar Ljøkelsøy (27) ville helst hatt en hviledag i går, men ble tvunget til NM-start i Holmenkollen av sportssjef Jan-Erik Aalbu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Alle landslagsløperne ble beordret til å stille i NM. Det er et veldig viktig mesterskap, går direkte på TV og har stor betydning for rekrutteringen. Ingen får fri fra et norgesmesterskap. Den eneste forfallsgrunnen er om løperen er sjuk eller skadd, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu.

Lørdag sa Roar Ljøkelsøy til Adresseavisen at han hadde mest lyst til å stå over storbakke-NM i Kollen.

- Bare stress

- NM betyr ikke så mye. Men når jeg først er der, vil jeg jo gjøre det jeg kan.

Tommy Ingebrigtsen er helt på linje med landslagskapteinen.

- Som profesjonelle må vi få lov til å ha et annet syn enn publikum. Tidligere i vinter fikk vi løfte om ei frihelg hver. Vi satte oss ned og så hva som var viktig, og så kuttet vi i det minst viktige, nemlig NM, sier Tommy Ingebrigtsen.

Etter tredjeplassen i går bekreftet Roar at han helst ville slappet av i går hjemme i Trondheim.

- Både Tommy Ingebrigtsen og jeg ville helst hatt ei hvilehelg. Den kan jeg skyte ei lang pil etter. Nå blir det ikke noe fri på meg før sesongen er over, sier Roar Ljøkelsøy til Dagbladet.

NM-søndagen ble bare stress og mas for storhopperen fra Orkdal.

- Flyet fra Værnes til Gardermoen ble kansellert. Det gjorde at vi ikke rakk prøveomgangen, men i stedet fikk et hopp i forkant av første omgang. Alt stresset gjorde at prøvehoppet ble ødelagt. Jeg greide heller ikke å rette opp feilene i de to tellende omgangene, sier Roar Ljøkelsøy.

- Utålmodig

Før rennet var han NM-favoritt hos de aller fleste. Etterpå skilte det 8,7 poeng fram til norgesmester Sigurd Pettersen (23).

- Sigurd hadde et veldig bra sistehopp. Selv var jeg altfor utålmodig i begge omgangene. Nå ser jeg fram til noen rolige treningsdager før avreisen til v-cupskiflygingen i Oberstdorf kommende helg. Forhåpentlig blir det lenge til jeg får en så masete dag som i går, sier Roar Ljøkelsøy.

Gårsdagens ulykkesfugl var likevel Kollen-hopperen Bjørn Einar Romøren (22), som falt fra en tredjeplass i finaleomgangen.

- Jeg hoppet for dårlig, og var i ubalanse både i svevet og nedslaget. Dermed røyk jeg overende. Fallet var ene og alene min egen skyld, sier Bjørn Einar Romøren etter åttendeplassen.

Lars Bystøl (25) ble best av hjemmehåpene på andreplass.

- Det er beste NM-plasseringen min noen gang. I går var ikke sølv nederlag, sier Lars Bystøl.

BEST: Nok en gang sto Sigurd Pettersen fram som Norges beste skihopper. Til tross for at han er småsjuk tråkket han til med et andrehopp som holdt til NM-gull.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer