Tvunget til suksess

HAMAR (Dagbladet): Norge - Australia 38-11. Mia Hundvin ble tvunget til å ta sjumetere av trener Marit Breivik. Da kom tryggheten endelig sivende inn i hodet og beina. Etter 50 miserable minutter løsnet det. Smilet varte hele veien til Stavanger.

- Jeg tvang Mia til å ta straffe, sier Marit Breivik. To ganger kommanderte landslagstreneren Tertnes-jenta fram til straffemerket.

Første gang mislyktes forsøket på å rehabilitere den unge venstrekanten: Mia bommet, som hun hadde feilet i alt annet på banen.

Men andre gang traff Mia. Da løsnet det.

Slik forklarte Breivik tvangs-straffene:

- Målet var å løfte henne ved hjelp av en konkret oppgave. Det lyktes til slutt. Men sjøl da klarte ikke Mia helt å stresse ned. Hun trengte enda en scoring på å komme dit.

Mias herlige minutter

Mia Hundvins siste ti minutter var spektakulære i forhold til hvordan hun sleit i de 50 første:

Først løp hun inn et kontramål på egen hånd (30-11). Det var langtfra nok til å roe ned VM-nervene.

Så kom tvangs-straffe nummer to. Nok et mål (32-11). Forsatt var hun et steinansikt på banen.

Først etter 59 minutter og 20 sekunder slapp hun jubelen løs. Denne gang etter scoring fra kant på nok et kontrastøt (37-11).

Så rushet hun enda en gang, hoppet inn i målgården, fintet skudd, sendte ballen mellom beina og bak - til Kjersti Grini, som dundret inn 38-11 i sluttsekundet. Taket i OL-amfien løftet seg.

Har vært stresset

22-åringen fra Bergen innrømmer at forventningene har plaget henne i VM-starten:

- Jeg har stresset meg sjøl opp, sier Mia Hundvin.

Det er ikke lett å være kantspiller med et repertoar som går utenpå de fleste. Særlig når alle forventer det spektakulære - og sjøl det enkleste går galt. Før pause bommet Mia på alt, og strødde om seg med tekniske feil.

- Jeg har vært nervøs, og tenkt for mye på å vise meg verdig.

Steinansikt

- Jeg har en tendens til å tenke altfor mye, sier Mia.

Det ligger mye sannhet og sjølransakelse i utsagnet.

Da Dagbladet møtte henne onsdag, var Mia anspent og i forsvarsposisjon. Hun tolket alle spørsmål som antydninger om at hun var i dårlig form.

I går kveld bare strålte hun - lykkelig etter å ha lykkes.

  • De norske jentene dro med buss i ekspressfart fra Hamar etter kampen, og ankom Gardermoen 12 minutter før avgang til Stavanger der Norge møter Nederland i morgen. Men det var ingen panikk å spore - aller minst fra Mia.

Med hundre meldinger på mobilsvaren - alle rosende - sprudlet hun hele veien til hotellsenga.