Tvunget ut av løpet

I går ledet han Finnmarksløpet. I dag sitter Petter Jahnsen skuffet på bilen hjem igjen.

POLMAK (Dagbladet.no): Seint i går kveld var det slutt for Peter Jahnsens Finnmarksløp. Legen i Kirkenes ga ham startforbud, og etter en lang tenkepause fant han ut at det ikke var noe annet å gjøre enn å gi seg.

Jahnsen ledet 100-mila i Finnmarksløpet halvveis i Kirkenes. Men skader i armene hemmet ham voldsomt. Han kuttet seg i høyrearmen før løpet, fikk en stivkrampe i vesntrearmen, og underveis hovnet hele venstrearmen opp.

- Legen sa han kunne gi meg noe mot smertene, men da var det fare for at det kunne svartne helt for meg, sier Jahnsen til Dagbladet.no.

Ifølge Jahnsen kan hevelsen komme som en reaksjon på stivkrampesprøyta han fikk før start. Men han vet ikke. Nå er han bare skuffa.

- Jeg har et spann jeg kunne vinne med. Det er klart jeg er kjempeskuffa nå.

Sørlie-makker i tet

Med Jahnsen ute av løpet, tok Bjørnar Andersen ledelsen ut fra Kirkenes. Andersen er i samme team som Robert Sørlie og årets Iditarod-deltaker Kjetil Backen, og bruker årets Finnmarksløp til å teste ut hunder med tanke på Sørlies deltakelse i neste års Iditarod.

Førti minutter bak ligger Frode Holten. Han har vært i ledelsen nesten hele løpet, men ble passert på sjekkpunktet i Neiden, like før Kirkenes.

Forhåndsfavoritten Rune Johansen fikk parkering mellom Neiden og Kirkenes. Det vil si at hundene ikke klarte å løpe lenger, og Johansen ble tvunget til å legge seg ned ved siden av løypa. Dermed kan det se ut som om Johansens løp er ødelagt med tanke på vinnersjansene.

Ekteparet Tove Sørensen og Tore Albrigtsen la ut fra Kirkenes et kvarter etter Holten med sine spann.

  • I dag er føret ekstremt før kjørerne i Finnmark. I stedet for minusgrader og vind, er det fire pluss og vanndammer i hele løypa. Det gjør forholdene ekstremt vanskelige for kjørerne og hundene.
LEGENS ORDRE:</B> Petter Jahnsen mener han kunne vunnet Finnmarksløpet - hvis ikke armene hadde sviktet.