Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Twar-frykt for Tarjei Bø

- Føler meg aldri 100 prosent frisk.

SLITER MED SYKDOM: Skiskytter Tarjei Bø har vært syk siden tidlig i sommer. Nå tester han seg for twar-bakterien for å finne ut om det er det som kan feile ham. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SLITER MED SYKDOM: Skiskytter Tarjei Bø har vært syk siden tidlig i sommer. Nå tester han seg for twar-bakterien for å finne ut om det er det som kan feile ham. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Skiskytteren Tarjei Bø har i sommer slitt med en luftveisinfeksjon. Nå testes han for twar-bakterien, skriver VG.

24-åringen bekrefter overfor avisen at det er mistanke om twar, og at det er tatt blodprøver til analyse. Bø har slitt med sykdom siden tidlig i sommer.

Twar kan gi betennelse i hjertemuskelen, som i verste fall fører til plutselig kollaps og død. Bø fikk derfor klar beskjed om å legge vekk all hard kondisjonstrening da han fikk behandling med antibiotika forrige uke.

- Jeg reiste til London for å koble av. Det var stort å se håndballjentenes seier i OL-finalen, sier Bø til VG.

Skiskytteren er utålmodig med å komme i gang igjen.

- Problemet er at jeg aldri føler meg hundre prosent frisk. Jeg er tett i bihulene, en stund var det kronisk, og jeg har vært av og på treningsmessig, forteller Bø.

Han er ikke bekymret for neste sesong dersom han får en god høst til å trene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media