Twitter i møte med United for å diskutere rasisme

Tar grep etter Pogba-hets.

SKAL MØTE TWITTER: Manchester United skal møte antirasismeorganisasjonen Kick It Out. Foto: Darren Staples/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
SKAL MØTE TWITTER: Manchester United skal møte antirasismeorganisasjonen Kick It Out. Foto: Darren Staples/Sportimage via PA Images/NTB ScanpixVis mer

Twitter har gått med på å møte Manchester United og antirasismeorganisasjonen Kick It Out etter nettrasismen mot Paul Pogba, melder BBC.

Pogba brente et straffespark i Uniteds 1-1-kamp mot Wolverhampton mandag kveld, og i etterkant flommet det over av rasistisk hets mot midtbanespilleren i sosiale medier.

Pogba er den tredje spilleren på en uke som blir utsatt for rasisme i sosiale medier etter å ha brent et straffespark. Flere av lagkameratene hans har vært ute og kritisert hetsen mot Pogba, og tirsdag tok sjefen for Englands fotballkvinner, Phil Neville, til orde for en boikott av sosiale medier i fotballen.

Nettsamfunnet Twitter uttaler onsdag at det er villig til å gå i dialog med alle berørte parter for å vise det «proaktive» arbeidet selskapet gjør for å håndtere hets og rasisme.

– I løpet av de neste ukene skal representanter for Twitter møte Manchester United, Kick It Out og andre som er interessert i å høre om jobben Twitter gjør for å ta tak i nettrasisme mot konkrete fotballspillere i Storbritannia, heter det i en pressemelding, ifølge BBC.

Twitter sier også at de i framtiden vil samarbeide tettere med sine partnere for å utvikle løsninger på problemet.