STENGT:  Parodikontoen på Zlatan Ibrahimovic ble stengt i går kveld, uten noen forvarsel. Foto: REUTERS / Pascal Rossignol / NTB Scanpix / Expressen
STENGT: Parodikontoen på Zlatan Ibrahimovic ble stengt i går kveld, uten noen forvarsel. Foto: REUTERS / Pascal Rossignol / NTB Scanpix / ExpressenVis mer

Twitter-kontoen til «Zlatan Ibrahomovic» lagt ned uten forvarsel

Tror staben til superstjernen står bak.

(Dagbladet): Twitter-kontoen «Zlatan Ibrahomovic» har vært en kjær konto for mange.

Kontoen som parodierer den kjente fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic er nå stengt, skriver Expressen.

Ifølge den svenske avisa hadde kontoen så mange som 90 000 følgere i går kveld - deriblant mange nordmenn.

Mannen bak kontoen tror det er noen i staben rundt fotballstjernen som har fått stengt kontoen, uten at han er informert om at det kom til å skje.

- Jeg kan bare spekulere i at det en en Zlatan-jurist som synes at det har gått for langt, men jeg vet ikke sikkert. Det ville vært naturlig om det var noen fra den leiren, for nå har hans egen konto vært veldig aktiv i det siste, sier Jakob Vastamäki, som er mannen bak «Zlatan Ibrahomovic» til Expressen.

- En hyllest Twitters policy forbyr kontoer som imiterer offentlige personer, men tillater parodier. Ifølge Vastamäki selv var hans parodi-konto svært tydelig merket som nettopp det.

- Jeg har ikke stjålet Zlatans identitet. Og den store majoriteten vet at det er en parodikonto. Om man ikke skal få lov å parodiere  mennesker lenger, så har ikke komikere noen jobb lenger.

- Jeg liker Zlatan veldig godt, og kontoen var en hyllest til ham. Jeg har aldri skrevet noe negativt, eller forsøkt å være uvenn med noen, forsvarer Vastamäki.

Avis trykte sitat «Zlatan Ibrahomovic»-kontoen ble for alvor kjent da den svenske avisen Dagen i 2012 publiserte et sitat fra Twitter-kontoen som de trodde var Zlatan Ibrahimovics offisielle.

- Ronaldo kommer aldri til å spille i PSG. Det lages nemlig ikke nok hårspray i Frankrike til å dekke hans behov, var tweeten som Dagen tok for å være god fisk.

Det endte med at avisen måtte legge seg flat og beklage.

Zlatan Ibrahimovics varemerkesjef benekter at han har hatt noe med nedleggingen å gjøre. Det får Jakob Vastamäki til å håpe at kontoen kan gjenoppstå.

- Det eneste som ville fungert som en oppreisning, er om Zlatan hadde invitert meg og mine 90 000 følgere til Paris, sånn at vi kunne fått se ham spille fotball, sier Vastamäki til Expressen.