Tydelig instruks: - Drit i det!

Erling Braut Haaland (22) får en klar melding fra tidligere Premier League-proff Steffen Iversen (46).

STJERNE: Den norske Manchester City-spissen Erling Braut Haaland. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB
STJERNE: Den norske Manchester City-spissen Erling Braut Haaland. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Vis mer
Publisert

MAKRELLBEKKEN (Dagbladet): Erling Braut Haaland har fått en knallstart på sin første sesong som Manchester City-spiller.

Før Premier League tok VM-pause, hadde den norske spissen levert utrolige 23 mål på 18 kamper for de lyseblå.

Viaplay-ekspert Steffen Iversen er mektig imponert over det Haaland har prestert.

- Det er bare å ta av seg hatten. Få hadde trodd at han skulle få den starten, sier Iversen til Dagbladet.

I likhet med Haaland, dro også Iversen tidlig i 20-åra til Englands øverste divisjon. Han er ikke i tvil om at mye har endret seg siden han selv ble klar for Tottenham i 1996.

- Det er ikke det samme trøkket. Selv om vi ble kjent igjen på gata, er det ikke i nærheten av det samme som det er i dag, sier Iversen.

PROFIL: Fotballekspert i Viaplay, Steffen Iversen. Foto: Shad Madian / Dagbladet
PROFIL: Fotballekspert i Viaplay, Steffen Iversen. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

Instruks

Han advarer samtidig Haaland mot engelsk presse, som tidvis kan være nådeløs.

- Han må bare drite i det! Si at han går et par kamper uten å score, er det ikke utenkelig at media begynner å kritisere ham, men han kan ikke tenke på det, slår 46-åringen fast.

Iversen dro selv rett fra Rosenborg til Tottenham. Han mener Haaland trolig har valgt en mer optimal vei til Premier League.

Haaland dro som kjent fra Molde, og innom både RB Salzburg og Borussia Dortmund, før den mye omtalte City-overgangen var i boks i sommer.

- Jeg dro rett fra mamma og gutterommet, alene til England, mens Haaland har tatt steg for steg. Det er nok et tryggere valg, sier Iversen, som spilte 178 kamper og scoret 46 mål i løpet av Tottenham-karrieren.

I tillegg til Spurs, spilte han for Wolverhampton og Crystal Palace i England.

- Et spark i ræva

I disse dager er Iversen aktuell for en ny utfordring i livet. Han er nemlig en av deltakerne i sesong to av Discovery-programmet «16 ukers helvete».

- De første fire ukene hadde jeg masse energi, mens det var null energi de fire ukene etterpå. Det hadde vært for mye trening, og litt for lite mat, men vi fikk justert det. Etter det har det bare vært supert, og alt i alt har det vært veldig artig.

BILDE T'ÅN IVERS: «16 ukers helvete»-aktuelle Steffen Iversen på Sats Njårdhallen i Oslo. Foto: Christian August Cederblad / Dagbladet
BILDE T'ÅN IVERS: «16 ukers helvete»-aktuelle Steffen Iversen på Sats Njårdhallen i Oslo. Foto: Christian August Cederblad / Dagbladet Vis mer

- Hva gjorde at du meldte deg på?

- Det var for å få kroppen i orden igjen. Hele målet mitt var å få tilbake gleden av dra på treningsstudio og trene igjen. Jeg har vært vant med å gjøre det hele livet, også plutselig slutter du, fordi du skal ta ett hvileår, men så blir det ti hvileår, sier Iversen.

Han tillegger:

- Da er det godt å få et spark i ræva, og det var akkurat det jeg trengte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer