<strong>SPRAKK:</strong> Boasson Hagen hang ikke med de beste på etappe 5. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SPRAKK: Boasson Hagen hang ikke med de beste på etappe 5. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Tour de France 2018

– Tydeligvis var flere litt bedre enn meg

Boasson Hagen ikke i stand til å kjempe med de beste på hans første skikkelige mulighet i touren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

QUIMPER (procycling.no): Før etappestart i Lorient, var beskjeden fra trener Fredrik Mohn klar. Dette var én av etappene han og Edvald Boasson Hagen virkelig hadde sett seg ut som en stor sjanse i årets Tour de France.

Lagkamerat Mark Cavendish falt tidlig av hovedfeltet, og spurtere som Marcel Kittel, André Greipel, Arnaud Démare og Fernando Gaviria var alle kjørt av før hovedfeltet dundret inn i den siste bakken opp mot mål i Quimper.

Med en stupbratt start på avslutningsbakken var posisjoneringen et nøkkelpunkt. En kokt Alexander Kristoff måtte innse at posisjonen inn i bakken var for dårlig, mens Boasson Hagen kom inn blant de ti beste.

Der holdt han følge med de beste til det nærmet seg toppen av det bratte partiet, men da det flatet ut og favoritten i front akselererte, var nordmannen sjanseløs til å følge fartsøkningen.

– Man har alltid et håp så lenge man sitter såpass bra, men man vet ikke hvordan alle andre føler seg. Tydeligvis var flere litt bedre enn meg. Da klarte jeg ikke å henge med, sier Boasson Hagen til procycling.no etter etappen.

Neste sjanse på brosteinen for Edvald

Etter å ha kapitulert på de siste 500 meterne, trillet han inn til en 43. plass, 17 sekunder bak etappevinner Peter Sagan.

Dermed har Boasson Hagen brukt opp den første av de relativt begrensede sjansene som venter på ham i årets tour.

– Jeg hadde brukt en del krefter på å være der (i god posisjon), men jeg hadde ikke vært der oppe om jeg var helt elendig. Det var en hard dag og mye kamp uansett, sier en smått forsiktig optimistisk 31-åring.

Da Dimension Data presenterte laguttaket til Tour de France, var de optimistiske til at nordmannen også kunne prestere bra på torsdagens etappe med målgang på toppen av Mûr-de-Bretagne.

Etter å ha blitt grundig slått på den vesentlig kortere og slakere (i gjennomsnitt) stigningen til Quimper i dag, tror han selv den avslutningen vil bli for tøff for ham.

Den neste etappesjansen for nordmannen blir dermed trolig den niende etappen til Roubaix, hvor man skal over 15 brosteinssektorer med totalt 21,7 kilometer brostein.

Cavendish slet

På etappe syv og åtte blir det trolig en ny runde som opptrekker for Mark Cavendish. Briten har slitt stort så langt i touren, og har kun en 22. plass som beste resultat fra de tre spurtetappene så langt.

På onsdagens etappe måtte han allerede slippe feltet på den første av fem kategoriserte stigninger, med 98,5 kilometer igjen. Mannen med 30 etappeseirer i Tour de France kom seg opp igjen til feltet, men havnet til slutt i en gruppetto med blant andre Kittel og Groenewegen som kom inn nærmere 21 minutter bak Sagan.

33-åringen virket likevel ved godt mot da han til slutt kom ned til lagbussen til Dimension Data, hvor han gikk gjennom en fem minutter lang fotoseanse før han kom bort til pressen i et drøyt minutt.

Boasson Hagen forteller at Cavendish hadde regnet på tidslimiten på etappen og briten innrømmer at det var en tøff dag.

– Det handlet om å overleve. Jeg hadde aldri en sjanse til å vinne en spurt, så vi prøvde bare å ha folk foran for Edvald da det begynte å bli hardt.

– Jeg tror ikke det var lett for noen, både for de foran og de bak. Det var en hard dag. Det var ingen fjell, men det var heller ingen flater. Det var opp og ned hele dagen, forteller briten om sitt møte med veiene i Bretagne.

Saken er levert av procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer