VILLE BORT OG KJEFTE: Mikael Lustig sier han ville ta en tur bortom Kristoffer Paulsen Vatshaug for å levere en tirade da han opplevde at Molde-backen satte ut rumpa. Alle foto: ARNT E. FOLVIK
VILLE BORT OG KJEFTE: Mikael Lustig sier han ville ta en tur bortom Kristoffer Paulsen Vatshaug for å levere en tirade da han opplevde at Molde-backen satte ut rumpa. Alle foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

- Tydeligvis var Solskjær ute etter meg

Det er NFF-innklagede Lustig stolt av.

(Dagbladet): Mikael Lustigs nedløping av Kristoffer Paulsen Vatshaug endte opp med mer oppmerksomhet enn Simen Wangbergs handsscoring for RBK søndag kveld.

Den svenske høyrebacken er klaget inn til påtalenemda av Norges Fotballforbund, men Lustig er mer opptatt av at Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær var rasende på ham og ringte RBK.

- Tydeligvis var Solskjær ute etter meg og ville snakke. Han sa til og med mitt navn, så jeg er faktisk litt stolt, sier Lustig til Expressen.

Setter ut rumpa 24-åringen er på landslagssamling med Sverige og avviser at han med vilje dundret inn i Molde-back Vatshaug.

De to var i luftduell før Wangbergs scoring, og noen sekunder etter lå Molde-spilleren i bakken og ble båret av banen med en skulderskade.

Lustig kan forstå mistankene til Solskjær.

- På de første bildene ser det ut som jeg løper rett over ham, men bildene seinere viser at han setter ut rumpa når jeg løper forbi, og da blir det en kollisjon, sier Lustig til den svenske avisa.

Det var nettopp «løpt rett ned» som var ordene til Solskjær da han stormet inn på presserommet på Lerkendal seint søndag kveld.

Se hva Lustig gjør! - Dere må se hva Mikael Lustig gjør med Kristoffer Paulsen Vatshaug etter 1-1 målet! sa Molde-sjefen.

Lustig mener dette bare er blitt en sak på grunn av at Vatshaug fikk en smell på skulderen, og på grunn av det dårlige forholdet mellom de to lagene.

SE HVA LUSTIG GJØR! Ole Gunnar Solskjær ville se episoden med Lustig og Vatshaug gjentatte ganger, og prøvde selv å gjøre pressen oppmerksom på kollisjonen.
SE HVA LUSTIG GJØR! Ole Gunnar Solskjær ville se episoden med Lustig og Vatshaug gjentatte ganger, og prøvde selv å gjøre pressen oppmerksom på kollisjonen. Vis mer

- Greia er at det er en veldig hatstemning mellom Rosenborg og Molde. Når de gjorde 1-0 hisset jeg opp vårt publikum og adrenalinet pumpet. I situasjonen foran vårt mål ville jeg ha straffe, og etterpå var det samme kar som markerte meg, sier Lustig.

Han medgir at det ble knuffing og «tjafs», men sier at han bare ville oppsøke Vatshaug for å kjefte på ham etter målet.

Hva skal jeg gjøre? Lustig tror og håper Solskjær har skiftet mening nå som han har sett episodene flere ganger, det samme poenget kom RBK-sjef Jan Jönsson med i går.

Og backen er ikke spesielt redd for NFF-karantene.

- Nei. Gud nei. Det skal mye til. Alle ser at han tar et steg tilbake når jeg løper forbi. Hva skal jeg gjøre?

ASSIST TIL HANDSMÅL: Mikael Lustig vant luftduellen med Kristoffer Paulsen Vatshaug - med utstrakt neve - da RBK utliknet.
ASSIST TIL HANDSMÅL: Mikael Lustig vant luftduellen med Kristoffer Paulsen Vatshaug - med utstrakt neve - da RBK utliknet. Vis mer