Tyfon truer fotball-VM

Den kraftige tyfonen Noguri er på vei mot Japan. Det kan få store konsekvenser for fotball-VM.

- Det er fortsatt usikkert om tyfonen kommer til å treffe fastlandet. Men selv om den bare passerer Japan, vil det oppstå kraftig regn og vind i begynnelsen av uka. Det er stor risiko for høljregn, sier en talsmann for det japanske meteorologiske institutt til nyhetsbyrået AFP.

Noguri, som betyr «vaskebjørn» på koreansk, beveger seg med en hastighet på 25 kilometer i timen. Akkurat nå befinner den seg nord for den japanske øya Okinawa, som ligger rundt 150 mil sørvest for Tokyo.

I løpet av morgendagen er det ventet 150 millimeter regn på den japanske øya Kyushu, der Tunisia og Belgia i dag spilte 1-1 på Big Eye stadion i Oita. Det har allerede begynt å regne i Oita, men det skyldes trolig at regntida har begynt, skriver Expressen og TT.

Så langt har arrangørene ingen planer om å flytte eller utsette kampene, noe som betyr at blant annet kampen mellom Sverige og Argentina trolig blir en usedvanlig fuktig affære. Men det er selvsagt umulig å spille fotballkamper hvis tyfonen herjer på sitt

verste.

- Hvert kampsted har en utsendt medarbeider fra FIFA. De bestemmer om kampene kan gjennomføres, sier Satoko Nakae ved det internasjonale mediesenteret i Yokohama.

- Hvis været blir ekstremt dårlig holder dommeren og FIFA-representanter møte for å avklare hva de kan gjøre.

Kampene som det er størst risiko for at rammes, er Tyskland - Kamerun i Shizuoka, Saudi-Arabia - Irland i Yokahama, Sverige - Argentina i Miyagi og Nigeria - England i Osaka.

Nakae håper alle kampene kan gjennomføres.

- De siste VM-kampene som ble avlyst var så vidt jeg vet på grunn av andre verdenskrig.