- Tyler skal spurte, jeg skal forsvare trøya

Hushovd skal ikke ta noen sjanser på dagens etappe.

Følg dagens etappe direkte i Tour-studio.

OLONNE-SUR-MER / OSLO (Dagbladet): Enkelte vil kanskje se på det som et paradoks at Garmin-Cervélo nedprioriterer sammenlagtleder Thor Hushovd og i stedet velger å satse alt på at Tyler Farrar skal vinne dagens etappe fra Olonne-sur-Mer til Redon.

Men for manager Jonathan Vaughters, som tenker lag framfor enkeltindivider og etappeseirer foran grønn trøye, må noe ofres for at den med best forutsetninger skal lykkes på den aktuelle etappen.

- Vårt mål er uansett ikke å gå for den grønne trøya . Det er etappeseirer som gjelder. Slik vil det være hele Touren, sier Vaughters til Dagbladet før dagens etappe.

Det betyr imidlertid ikke at gulkledde Hushovd må ofre liv og lemmer for Farrar på dagens etappe. Han blir fristilt for å forsvare ledertrøya, forklarer Garmins sportsdirektør Lionel Marie.

- I dag vil Thor kun kjøre for å beholde den gule trøya, sier Marie til Dagbladet.

Det bekrefter også Hushovd selv.

PROFILEN: Relativt flatt med én innlagt spurt etter 104 kilometer og en fjerdekategoristigning over broa i Saint-Nazaire.
Illustrasjon: ASO
PROFILEN: Relativt flatt med én innlagt spurt etter 104 kilometer og en fjerdekategoristigning over broa i Saint-Nazaire. Illustrasjon: ASO Vis mer

- Det blir Tyler som skal spurte, så skal jeg forsvare trøya. Jeg kommer til å sitte foran i hovedfeltet for ikke å ta noen sjanser, sier Hushovd til Dagbladet.

- Så du kommer ikke til å være med i spurten i dag?

- Nei. Jeg kommer til å sitte rolig foran.

- Så du sparer deg til i morgen?

- Ja, bekrefter Hushovd.

Morgendagens kommer til å kreve langt større arbeidsinnsats fra Hushovd dersom han skal beholde sammenlagtledelsen noen dager til. Da venter en bratt stigning mot målgang i Mûr-de-Bretagne, hvor kapable folk som Philippe Gilbert og Cadel Evans ser muligheten til å kle seg i gult.