<strong>STRANDLØVER:</strong>  Det norske hopplandslaget trener på den spanske ferieøya Fuerteventura. Litt tid til lek og moro blir det også. Her har de dannet formasjon som en sirkustrupp, med trener Alexander Stöckl i forgrunnen. I første rekke: Anders Bardal (t.v.), Kim René Elverum Sorsell og Andreas Stjernen. Andre rekke: Rune Velta og Tom Hilde. Øverst: Anders Fannemel og Anders Jacobsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
STRANDLØVER: Det norske hopplandslaget trener på den spanske ferieøya Fuerteventura. Litt tid til lek og moro blir det også. Her har de dannet formasjon som en sirkustrupp, med trener Alexander Stöckl i forgrunnen. I første rekke: Anders Bardal (t.v.), Kim René Elverum Sorsell og Andreas Stjernen. Andre rekke: Rune Velta og Tom Hilde. Øverst: Anders Fannemel og Anders Jacobsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Tynn og bleik? Nå er det muskler og sol som gjelder for hopperne

Kastet klærne i Syden-sol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FUERTEVENTURA (Dagbladet): Bleik, tynn og med pistrete bart: Det er det tradisjonelle bildet av en skihopper. Men her poserer sju muskelbunter fra Norge.

- Du ser på utøverne at de er i form. De fleste har økt muskelmassen betydelig, sier trener Alexander Stöckl til Dagbladet.

Og det er ikke tilfeldig det som skjer under østerrikeren. Ta for eksempel Tom Hilde (26): Han har gått opp to kilo i muskelmasse.

Naturligvis er det bra for inntrykket på stranda. Men først og fremst handler det om kunnskapen om hvordan du skal få til lange svev.

Kraft - Hoppsporten er blitt en fysisk idrett. Den handler ikke bare om flymetodikk, der du tidligere trodde at lav vekt hadde alt å si. For å utvikle kraft på hoppkanten, må du ha styrke. Ikke bare i beina, men også i ryggen. Hvis beina er sterke, og ryggen er svak, klarer du ikke å løfte. Hele pakka må se bra ut, forteller Stöckl.

- Så når Tom har gått opp to kilo i muskelmasse, snakker vi ikke bare om overkroppen. Musklene har fordelt seg over alt, påpeker han.

<strong>TOPP TRENT:</strong>   Tom Hilde (t.v.) og Anders Jacobsen lar musklene spille på stranda på Fuerteventura. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TOPP TRENT: Tom Hilde (t.v.) og Anders Jacobsen lar musklene spille på stranda på Fuerteventura. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

I 2004 ble BMI-regelen innført i hoppsporten. I dag er grensa på 19,5. Ifølge Stöckl har ingen av nordmennene problemer med å holde seg på riktig side.

Livet leker Hopplandslaget trener for tida på den spanske ferieøya Fuerteventura, utenfor Afrikas kyst. Livet leker i den glohete sola og fønvinden som feier inn fra havet.

- Jeg liker å se at gutta har bra motivasjon. Spiriten er høy. Vi har løftet det fysiske nivået. Men flere har litt å gå på teknisk, sier Stöckl.

Vi har forflyttet oss fra stranda til en benk utenfor sportshotellet Playitas. På plassen foran oss er atleter fra flere nasjoner i sving. Muskler glinser i sola. Stöckl liker det han ser i idrettens ånd.

Andre gang Han sier:

- Det er andre året vi er her. Det er ikke et tradisjonelt sydensted. Du ser ingen som sitter og drikker etter klokka 21.00. Det er viktig å få litt sol før en lang vinter.

Hoppuka, OL og skiflygings-VM i Harrachov: Der har du de viktigste stikkordene for hva som skal skje denne sesongen. Stöckl vil ikke gå ut med nøyaktige mål. Men Norge skal være blant de dominerende nasjonene. Alt annet er et mageplask.

- Jeg husker at jeg fikk en tøff start som trener. Vi kom på 7. plass i lagkonkurransen i Finland. Da var jeg litt nervøs da jeg skulle snakke med pressen etterpå. Nå er målet å ha et godt lag over en hel sesong, sier Stöckl.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer