Tynnere enn Hannawald

Trønderhopperen Anders Bardal (18) har verdens fineste hoppkropp. Han er syltynn og lang, og slår tyskeren Sven Hannawald både på høyden og vekta.

Mens Hannawald ble målt til 184 cm og 61 kg på det magreste, er Bardal 185 cm lang og 58 kg lett. Det gir en kroppsindeks på 16,95, som er ekstremt undervektig. Hannawalds kroppsindeks er til sammenlikning 18,02. Alle med under 20 i kroppsindeks går under kategorien undervektige.

- Jeg har aldri vært tjukkere, og har flaks med kroppen min. Som skihopper har jeg fordel av å ha lett kroppsbygning og være lang. Faren og mora mi er også veldig tynne, sier Bardal til Dagbladet.

I starten av sesongen var han sjuk.

- Da veide jeg ned mot 56 kg. Først sleit jeg med kikhoste, deretter fikk jeg noe småtteri i tillegg som gjorde at jeg ble slapp. Jeg spiser normalt, men klarer ikke å legge på meg. Spisevegring har jeg aldri hatt, sier Anders Bardal foran helgas v-cupskiflyging i Planica.

Som skihopper har han gått gradene fra juniorlandslaget, og hatt fin utvikling hele veien.

- Anders har fin teknikk, men mangler fortsatt en del fysisk. Ingen tvil om at han er en comingman, sier landslagssjef Hroar Stjernen.

I Planica er målsettingen å slå den personlige rekorden på 174 meter fra Oberstdorf, og forbedre 13. plassen fra v-cuprennet i Granåsen. I Holmenkollen ble Bardal disket.