Tynt OL-håp etter tomålstap mot Spania

- Gutta skal få ros, sier GP.

(Dagbladet.no): Spania - Norge 33-31. Gunnar Pettersens menn spilte den første av helgas tre OL-kvalifiseringskamper i kveld.

Og selv om Spania var klare favoritter, var kampen ikke avgjort før i siste spilleminutt.

- Så nær har vi vel ikke vært Spania på meget lenge. Gutta skal få ros. Samtidig vet de at det kunne klart dette, sier Gunnar Pettersen til NTB

Frank Løke leverte som vanlig noen scoringer fra øverste hylle, og var også fornøyd med laginnsatsen.

- Jeg synes vi kjemper bra. Det var en hederlig innsats, men det er synd vi ikke klarer det på slutten der, sier strekspilleren.

Kunne utliknet rett før slutt

Norge misbrukte flere gode sjanser i overtallsspill. Så seint som ett minutt før full tid hadde Norge en mann mer på banen og lå bare ett mål bak.

Men Børge Lund nådde ikke Frank Løke med innspillet. I stedet gikk Spania i angrep og avgjorde kampen.

Norge hang godt med Spania i første omgang, og lå under 17-18 til pause.

MÅLRIKT: Bjarte Myrhol i skuddøyeblikket i første omgang. Spania gikk til pause med 18-17-ledelse mot Norge. Foto: Heiko Junge, Scanpix
MÅLRIKT: Bjarte Myrhol i skuddøyeblikket i første omgang. Spania gikk til pause med 18-17-ledelse mot Norge. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer

Misbrukte mulighetene

Tidlig i andre omgang fikk Spania tre tominutters utvisninger på kort tid uten at Norge klarte å utnytte dem til å skaffe seg et forsprang.

Midt i andre omgang var Norge oppe i en tomålsledelse, men så fikk Erlend Mamelund rødt kort. I undertallsspillet mistet Norge taket de hadde etablert på kampen, og før de var fulltallige var Spania igjen ett mål foran.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også med drøye tre minutter igjen av kampen hadde Norge sjansen til å utlikne i overtall, men muligheten ble sløst vekk på personlige feil.

- Vi burde vunnet flere av overtallsperiodene der vi ikke klarte å score. Det avgjorde kanskje hele kampen, sier Løke til NTB.

I kveldens første kamp møtte storfavorittene Frankrike Tunisia. De franske gutta styrte kampen fra start til slutt og vant 34-25.

Målforskjell kan avgjøre

Norge møter Tunisia i morgen og Frankrike på søndag. De to beste lagene i helgas gruppespill går til OL.

Tynt OL-håp etter tomålstap mot Spania

Det mest sannsynlige er at Frankrike vinner alle sine tre kamper - selv om Spania på en toppdag kan matche dem. Hvis hjemmefavorittene stikker av med seks poeng, er Norge avhengig av at følgende skjer:

Gunnar Pettersens menn må slå Tunisia i morgen, samtidig som Tunisia slår Spania på søndag. Da vil Norge, Tunisia og Spania stå med to poeng etter tre kamper - og målforskjellen mellom de tre lagene vil avgjøre.

Norge har møtt Tunisia åtte ganger, og står bokført med fem seire. De norske gutta hadde tre strake mot tuniserne, før de tapte med ett mål i en treningskamp i fjor høst - i nettopp Tunisia.

Da manglet det norske laget blant annet Steinar Ege, Jan Thomas Lauritzen, Kristian Kjelling og Johnny Jensen. De tre sistnevnte er ikke med nå heller. Det er heller ikke Glenn Solberg og Frode Hagen, som gjorde landslagscomeback i ettmålstapet i Tunisia - men som takket for seg igjen etter EM på hjemmebane i januar.

Gode minner

Tunisia er uansett et håndballnavn som vekker gode minner for de norske gutta.

Håndballherrene endte på en meget sterk 7. plass i Tunisia-VM i 2005. De slo stormakter som Sverige og Kroatia, og var nær en semifinaleplass - men måtte gi tapt for Spania. Spanjolene ble til slutt verdensmestere.

Nok en gang stakk spanjolene kjeppere i de norske hjulene. Nå blir det vanskelig å komme seg videre til OL, men alt håp er ikke ute ennå.