- Typisk at vi fordømmer utlendingene lettere

Hjelmeset tror Tysse slipper kritikk fordi han er norsk.

SPESIALBEHANDLES? Odd-Bjørn Hjelmeset tror Erik Tysse (midten) slipper lettere unna dopingkritikk fordi han er norsk. Her er kappgjengeren sammen med to av sine medhjelpere, Gunnar Martin Kjenner (advokat/rådgiver) og Kjell Oftebro (lege/medisinsk rådgiver) for snart to år siden. Foto: Pål M. Tingve
SPESIALBEHANDLES? Odd-Bjørn Hjelmeset tror Erik Tysse (midten) slipper lettere unna dopingkritikk fordi han er norsk. Her er kappgjengeren sammen med to av sine medhjelpere, Gunnar Martin Kjenner (advokat/rådgiver) og Kjell Oftebro (lege/medisinsk rådgiver) for snart to år siden. Foto: Pål M. Tingve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Kommentar: Idrettslederne snakker med to tunger

(Dagbladet): Norge har lenge gått foran som ivrigst i klassen på antidoping, og ofte har vårt tilsynelatende rene toppidrettsutøvere gjerne fortalt media hvor feil det blir for dem å konkurrere mot eksdopede utlendinger.

Men når det gjelder kappgjengeren Erik Tysse har det så å si vært helt stille. Få har stilt spørsmål ved at han får lov til å gå et eget OL-kvalikløp hjemme i Os 8. juli, dagen etter at han har sonet ferdig sin to år lange dopingdom.

Enda færre har satt spørsmålstegn ved at han får lov å bruke Olympiatoppens ansatte i opptreningen mens han fortsatt er utestengt. Tysse bruker nemlig Olympiatoppens psykolog samtidig som han trenes av sin svoger Stephan Plätzer, som er ansatt i Olympiatoppen.

I gråsonen Bruken av Plätzer, som ifølge Tysse bare foregår på trenerens fritid, er i gråsonen sett med øynene til Verdens antidopingbyrå (WADA).

I WADAs antidopingkode står det nemlig at utestengte utøvere ikke har anledning til å trenes av noen tilknyttet sitt nasjonale idrettsforbund.

Den tidligere langrennsstjernen Odd-Bjørn Hjelmeset tror den manglende kritikken mot at Tysse kan bli å se i London-OL, kommer av to ting:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer