Linköping, Sverige 20110116. Frank Løke under håndballandslagets trening i Cloetta Center i Linköping i Sverige søndag ettermiddag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Linköping, Sverige 20110116. Frank Løke under håndballandslagets trening i Cloetta Center i Linköping i Sverige søndag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Typisk norsk. Det hadde ikke skjedd noe annet sted

Løke knallhardt ut mot landslagsledelsen etter utkastelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frank Løke ble i går kastet ut av landslagstroppen for å ha brutt regler i forhold til alkohol og leggetid. Han fikk da beskjed om at han ikke ville spille mer på landslaget under Robert Hedins ledelse.

Overfor TV 2 Sporten uttaler Løke seg nå om utkastelsen, og sender avgårde en skikkelig kraftsalve mot landslagsledelsen.

- Det skjedde på spillerhotellet på en sponsormiddag i regi av landslagsledelsen. De bestilte all drikke. Det gikk i kontrollerte former. Alkoholen hadde ikke noen innvirkning på det vi gjorde senere. Det ble ikke konsumert noe alkohol etter middagen var ferdig, sier Løke til TV 2 Sporten.

Etter sponsormiddagen skal Løke og noen utenlandske spillere ha samlet seg på et rom, før Løke og en spanjol skal ha gått til rommet til en annen spanjol. Der skal de ha vekket den sovende spilleren og hoppet i senga hans.

- Det var bare på en morsom måte. Hadde man pratet med spilleren i dag ville han garantert synes det var morsomt, hevder Løke.

Satt sammen med Hedin Løke sier at han drakk like mye alkhol som de andre på det norske landslaget, og at landslagstrener Robert Hedin kunne sagt ifra hvis han mente Løke burde stanset.

Morgenen etter ble Løke tatt til side av Hedin.

- Jeg trodde jeg skulle på trening, men fikk beskjed om at jeg hadde brutt reglementet og skulle hjem. Da ble jeg sjokkert, forteller Løke som innrømmer at han kanskje burde lagt seg etter middagen.

«Guttegutt» Han er svært skeptisk til måten landslagsledelsen har håndert situasjonen på.

<strong>KUNNE SAGT FRA:</strong> Løke sier at Robert Hedin kunne sagt fra hvis han mente at Løke drakk for mye alkohol. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KUNNE SAGT FRA: Løke sier at Robert Hedin kunne sagt fra hvis han mente at Løke drakk for mye alkohol. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Jeg er en guttegutt og gått på noen småting her og der. Det er menneskelig og sånne ting. Jeg føler det er urimelig etter elleve år og 180 kamper med flagget på brystet at jeg får en slik avslutning.

- Det er ti mann i lederteamet og det er ikke én som har ringt eller sagt noe som helst. Vi har med idrettspsykologer og folk som skal gjøre ditten og datten og de bryr seg ikke en dritt. Det synes jeg er helt latterlig, sier strekspilleren.

Han sier det er «typisk norsk» å bli kastet ut av landslaget for brudd på leggetider.

- Hvis jeg som 31 år gammel skal bli kastet ut av landslaget på grunn av leggetid, synes jeg det er latterlig. Det er typisk norsk. Det hadde ikke skjedd noe annet sted. Vi er forskjellige alle sammen. Det kan ikke være noe feil med å ha noen fargeklatter på laget. De fleste som kjenner meg, også landslagsledelsen, vet hvordan jeg er med garderobehumor og hva det innebærer.

Løkes pressemelding:

Hei!!!

Jeg syntes det er trist at jeg er har blitt sparket ut av laget for en mindre forseelse. Jeg syntes det er merklig at jeg blir beskyldt for brudd på interne alkoholregler, når det var landslagets ledelse med Espen Karlsen i spissen som stod for "sponsormiddagen". Hele laget samt sponsorer og landslagets ledelse var invitert på middag.

Jeg satt faktisk hele kvelden, når det ble konsumert alkohol, på bord med Hedin og Karlsen eller ved nabobordet med sponsorer. Jeg hadde en veldig hyggelig tone med sponsorene og jeg tror de hadde det hygelig også.

Jeg syntes det er underlig at NHF nå fremstiller det som, at jeg har brutt alkoholreglene. Det eneste punktet jeg tar selvkritikk på er at jeg skulle gått rett i seng da jeg kom tilbake på spillerhotellet.

Jeg ble sittende på ett rom med 15-20 landslagsspillere fra flere nasjoner, også norske. Det var en hyggelig tone men det ble ikke konsumert alkohol. Sammen med noen av de spanske landslagsspillerne gjorde jeg noen morsomheter, som blant annet å vekke flere sovende spanske landslagsspillere.

At dette fører til utestengelse fra landslaget under Hedin som sjef syntes jeg er urimelig. Min rolle i laget var også avgjort i forhold til min skade og spilletid i den siste kampen.

Det er utrolig trist at jeg skulle få en så dårlig behandling etter 11 år og over 180 kamper med flagget på brystet. Og dette pga at jeg ikke overholdt leggetiden. Uansett ønsker jeg gutta på laget lykke til videre med kvalik og eventuelt EM i Serbia neste år.

Frank Løke

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer