- Typisk tysk å få ut det beste

Michael Ballack senket USA i kvartfinalen i VM. Det tyske midtbanefunnet vet at laget må heve seg for å slå Sør-Korea i dagens semifinale. Følg kampen direkte fra 13.30.

Tyskerne tok ikke av selv om de sikret seg semifinaleplass.

- Stemningen i garderoben var langt fra entusiastisk. Vi gikk videre til semifinale, men det var litt av en neglebiter til dommeren blåste av kampen, sier Ballack og fortsetter:

- Før VM startet trodde mange av vi skulle slite med å avansere fra gruppespillet. Likevel er det typisk tysk å få ut det beste av laget. Vi er godt fornøyd med å være i semifinalen, men vi er fullt klar over at vi må heve oss, forteller Ballack på sin hjemmeside.

Beckenbauer roser

Lovordene hagler over tyskeren som spiller sentralt på midtbanen. Legendariske Franz Beckenbauer utropte ham nylig som den beste unge midtbanespilleren i Europa. Ballack tar ikke av av den grunn.

- Jeg kan leve med forventningspress. Jeg har spilt bra tidligere og vet jeg kan gjøre det igjen. Forskjellen fra tidligere er at jeg er blitt mer stabil, sier 25-åringen.

Ballack ble født i Øst-Tyskland i 1976 og spilte i ungdomsårene for det lokale laget FC Chemnitzer. Noen innhopp på det tyske U21-landslaget hjalp godt på karrieren til den talentfulle spilleren. Så mye hjalp det at Ballack i 1997 signerte kontrakt med Kaiserslautern. Det skulle vise seg å være et lurt klubbskifte. Tyskeren spilte 16 kamper i sin første sesong, og var delaktig i at Kaiserslautern til slutt ble tyske mestere.

Til Bayern

I august 1999 signerte han kontrakt med Bayer Leverkusen og Ballack har vært svært sentral i lagets framganger de seineste åra. Spesielt i årets sesong har han slått ut i full blomst. Ballack ledet Bayer Leverkusen til Champions League-finale, cupfinale og andreplass i Bundesliga. Suksessen gikk ikke upåaktet hen og storklubbene sto i kø for å sikre seg supertalentet.

Bayern München vant dragkampen og Ballack skifter klubb etter VM.

NØKKELSPILLER: <P> Michael Ballack har vært en<P> sentral brikke i Tysklands vei<P> fram til semifinalen i dag.