Typisk Tyskland

Tyskland - Mexico 2-1 (0-0). Mexico hadde alt etter pause: Ledelsen, sjansene og godt spill. Men så skjedde det som ganske typisk skjer i en kamp mot Tyskland. Verdens beste turneringslag tok grep og spilte seg effektivt opp i ledelsen 4 minutter før slutt.

Mexico har aldri vunnet en sluttspillkamp i VM, og Tyskland har ikke tapt en åttendelsfinale etter andre verdenskrig. Det forhindrer ikke at Mexico strutter av selvtillit, og gikk raskt til angrep på det tyske målet. Bare fem minutter etter kampstart ble Blanco lagt i bakken rett utenfor 16-meter. Tyskland var heldig som kun fikk et frispark mot seg.

      Tyskland hentet seg inn og viste utmerket angrepsspill i store deler av førsteomgang. De kontret så snart de fikk mulighetene for det, og hadde mange fine sjanser.

     Tyve minutter inn i første omgang kom en pasning til Klinsmann som løp alene mot mål. Mexicos keeper Jorge Campos avverget situasjonen ved å møte den farlige spissen på 16-meter, der han akkurat rakk å slå ballen bort.

     Tysklands beste sjanse kom etter 37 minutter, da innbytter Ziege skjøt i tverrliggeren.

Tyskland var klart best i førsteomgang, men Mexico var heller ikke fremmed for å kontre. Ved flere anledninger blottstilte de det tyske forsvaret med raske og farlige løp på venstre- og høyresiden.

       1 minutt og 4o sekunder inn i andre omgang slo endelig Mexico til. Etter utmerket veggspill foran det tyske målet fikk Luis Hernandez den første ballen i nettet.

  Den blonde og langhårede spissen driblet seg forbi tre tyske forsvarspillere og lirket ballen inn bak keeper. Like elegant var det ikke da han litt senere fikk en 100 prosent sjanse som fort kunne gitt Mexico en ledelse med to mål.

Effektiv opphenting

Med utsiktene for tap så vi nok engang et fantasiløst tysk lag, som skjerpet seg mot slutten.

Mexicospissen Luis Hernandez fikk ekstra dekning, og det mexicanske angrepet stoppet opp.

  Tyskland måtte framover for å forhindre tap. Det ble farlig, men måltyven Klinsmann gjorde det til slutt. Tyskland pøste inn lange baller foran mål. Det måtte betale seg. Jürgen Klinsmann dyttet inn utligningsmålet 29 minutter inn i andreomgang på en sjanseløs mexicansk keeper.

Dermed gikk det mot ekstraomganger, helt til Oliver Bierhoff etter 86 minutter satte punktum, fire minutter før slutt.

    Ganske typisk viste Tyskland hvorfor de er verdens beste turneringslag: De gir aldri opp! Det gjorde heller ikke Mexico, som på overtid etter 92 minutter fikk en siste sjanse, men Köpke reddet.

   Alt i alt kan man oppsummere kampen med at Tyskland vant nok engang på ren effektivitet.