Tyrker tar Inter-drakt til retten

- Minner om korstogene.

(Dagbladet.no): Fotball handler om følelser, men av og til handler det om mer enn forskjellen på seier og tap.

Den italienske klubben Inters jubileumsdrakt tas nå til den tyrkiske retten på grunn av at St. Georgs-korset som pryder trøyen kan minne om korstogene, skriver Aftonbladet.

Ridderne som på 1200-tallet forsøkte å omvende det som i dag er Tyrkia til kristendommen benyttet det samme korset - som også er kjent fra en rekke flagg og byvåpen.

Det er den tyrkiske advokaten Baris Kaska som har anmeldt klubben etter at Inter spilte mot Fenerbache fra Istanbul i Champions League. Han krever at resultatet fra kampen (3-0 til Inter) strykes.

- Når jeg så kampen på tv ble min sjel grepet av den dypeste smerte. Det Inter gjorde var ikke noe annet enn å hovere med en religions påståtte overlegenhet over en annen religion, sier Kaska til den tyske avisen Die Welt.

Baska beskylder Inter for å ha brukt jubileumstrøyene for å «forstyrre» de tyrkiske spillerne. Nå skal en tyrkisk domstol føre saken hans videre til UEFA.

- Korset på draktene minner om korstogenes blodige dager, sier Kaska.

PROVOSERER: Inter hvite og røde jubileumstrøye har provosert en tyrkisk advokat som nå har anmeldt klubben. Foto: REUTERS
PROVOSERER: Inter hvite og røde jubileumstrøye har provosert en tyrkisk advokat som nå har anmeldt klubben. Foto: REUTERS Vis mer