Tyrkere amok i Brüssel

Hundrevis av tyrkiske «fotballfans» gikk amok i Brüssels gater i natt. Pøblene truet med å drepe engelskmenn, og ble stoppet av politiets vannkanoner og tåregass.

Både tilreisende tyrkere og tyrkiske innvandrere startet kvelden med å feire seieren over Belgia og avansementet til kvartfinale mot Portugal.

Men feiringen endte raskt med opptøyer, og nærmere 2.000 tyrkere marsjerte gjennom Brüssels gater mens de ropte «slakt engelskmennene». Det skriver den danske avisen BT og engelske Sky News.

Forholdet mellom tyrkere og engelskmenn har vært svært anspent etter at to engelske fotballfans ble drept i forbindelse med Leeds UEFA-cup-semifinale i Tyrkia tidligere i år.

Tyrkerne knuste vinduer, ramponerte biler og kastet mursteiner mot uterestaurantene i den belgiske hovedstaden i natt. Hovedmål nummer en var å sloss med engelske supportere.

- De knuste vinduer til barene, og forsøkte å trenge seg inn for å slå oss i hjel, sier engelskmannen John Barnes fra Leicester til BT.

- Vi er lei alle engelske hooligans. Nå skal de dø, sa en hissig tyrker til samme avis.

Også belgiske hooligans blandet seg inn i opptøyene som i løpet av natten ble stanset av politiet. Et ukjent antall tyrkere, engelskmenn og belgiere ble arrestert, men ingen skal ha blitt livstruende skadd i opptøyene.

England og Tyrkia kan ikke møtes før i en eventuell finale.