LIKE FORHOLD?:  Italiensk presse mener Galatasaray med vilje ødela den ene banehalvdelen i Istanbul etter at kampen mot Juventus ble flyttet til neste dag. Bildet er tatt før avspark onsdag. Norske Juventus-fans mener klubben må skylde seg selv. Foto: Juventus
LIKE FORHOLD?: Italiensk presse mener Galatasaray med vilje ødela den ene banehalvdelen i Istanbul etter at kampen mot Juventus ble flyttet til neste dag. Bildet er tatt før avspark onsdag. Norske Juventus-fans mener klubben må skylde seg selv. Foto: JuventusVis mer

- Tyrkere gjør alt for å vinne og det er stort press på klubbene

Tidligere Tyrkia-proff om ødelagt gressmatte.

(Dagbladet): Italiensk presse er i harnisk etter at Juventus røk ut av Champions League.

Gazzetta dello Sport skriver at Galatasaray ødela banen med vilje for å hinde Juventus etter at kampen ble stoppet og utsatt til neste dag.

- Dette må være et særtilfelle. Det er vanvittig lidenskap i tyrkisk fotball, men det er umulig for meg å si om dette ble gjort med vilje. Tyrkere gjør alt for å vinne og det er stort press på klubbene og spillerne. Det høres drøyt ut hvis de ødela banen med vilje, sier tidligere Tyrkia-proff Arild Stavrum til Dagbladet.

Stavrum spilte i Besiktas i 2001/2002.

Juventus ville vært klare for åttedelsfinale i Champions League med uavgjort eller seier i Istanbul tirsdag. 32 minutter ut i kampen ble matchen stoppet på grunn av snøvær.

De neste 58 minuttene ble flyttet til dagen etter.

Italienerne mener at Galatasaray med vilje ødela den ene banehalvdelen etter at kampen ble stoppet. Og Juventus selv publiserte et bilde på sosiale medier som viste store forskjeller på halvdelene.

Skylder på egen klubb Norske Juventus-fans mener derimot klubben må skylde på seg selv.

- Dette tror jeg ikke på i det hele tatt, sier Marius Hjelseth i Juventus Norge, til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Banehalvdelene var ganske forskjellige, men Juventus må selv ta skylda for tapet. De spilte dårlig og burde sikret avansement tidligere i turneringen. Det var tungt å ryke ut, men det blir feil å skylde på banen, sier Hjelseth.

- Du mener italiensk presse overdriver?

- Baneforholdene var like for begge lagene. Selv om et bilde viser noen forskjeller på forholdene, er ikke det god nok grunn til å klage etter et tap, sier Hjelseth.

- Ødelagt Det var Wesley Sneijder som ble matchvinner med sin 1-0-scoring fem minutter før slutt i fotballdramaet onsdag. Og Gazzetta dello Sport skrev følgende om banen:

«Til høyre er gresset ganske grønt og ballen rullet nesten perfekt. På den andre siden er banen ødelagt med små kanaler. Merkelig eller hva?», skriver avisa

I BESIKTAS: Arild Stavrum ble klar for Besiktas i 2001. Foto:        REUTERS/Mustafa Ozer
I BESIKTAS: Arild Stavrum ble klar for Besiktas i 2001. Foto: REUTERS/Mustafa Ozer Vis mer

Det skal ha vært kjøretøyene som måket snø som forårsaket store groper på banen.

- Vi forsøkte å flytte kampen og møtte Uefas representanter. Ingen ville høre på oss, sa Juventus-manager Antonio Conte.

- Det var for seint å stoppe kampen i pausa. Det var umulig å spille fotball for begge lagene. Det ble bingo, sier Galatasaray-manager Roberto Mancini.