- Tyrkerne bør takke oss

Rivaldo frykter ikke dårlig stemning mellom spillerne når Tyrkia får sjanse til revansj mot Brasil i VM-semifinalen.

- Jeg tror ikke de er sinte på oss. De bør heller være takknemlige, for vi hjalp dem videre ved å slå Costa Rica, sier han.

Hadde Costa Rica tatt poeng mot allerede kvalifiserte Brasil i den siste gruppekampen, ville Tyrkia vært utslått. I stedet vant brasilianerne 5-2.

Tyrkerne er mer opptatt av det som skjedde i lagenes første VM-kamp, da Brasil vant 2-1 etter svært dramatiske sluttminutter med to tyrkiske utvisninger. Først fikk Brasil straffe for en forseelse som skjedde utenfor 16-meteren, slik at Rivaldo kunne score vinnermålet. Deretter lot Rivaldo som han var truffet i ansiktet da Hakan Unsal sparket ballen i kneet hans. Filmingen bidro til at tyrkeren fikk rødt kort.

Flere av de tyrkiske spillerne har snakket om hevn og revansj foran semifinalen, selv om deres trener Senol Günes fraråder det.

- Jeg liker ikke det Rivaldo gjorde, men fotball er et spill og skal aldri handle om hevn. Det ordet hører ikke hjemme i sport. Uansett ville vi gjøre en stor feil om vi konsentrerte oss om å ta igjen mot Rivaldo, for Brasil har mange gode spillere, og det vil skape åpninger for andre om vi konsentrerer oss om ham.

Rivaldo sier at han har stor respekt for Tyrkias kapasitet.

- Jeg kan ikke se at noe lag er favoritt. Det blir en god kamp, og vi må score på sjansene for å vinne. Tyrkia har kapasitet til å slå Brasil, de har et godt lag, men vi vil gi alt for å vinne, sier han.

(NTB)