Tyrkerne har allerede bestilt EM-hotell

Norge venter.

• Skjebnekampen direkte kl. 20: Tyrkia - Norge

(Dagbladet.no): Med fem seirer på fem kamper er Tyrkia selvsikre før møtet med Norge foran tomme tribuner i Frankfurt i kveld.

Tyrkerne er så trygge at landslaget allerede har booket hele EM-oppholdet 437 dager før mesterskapet starter.

Viser hva målet er

Landslagssjef Fatih Terim bekrefter overfor Turkish Daily News at både EM-hotell og treningsanlegg er sikret foran sluttspillet i Sveits og Østerrike neste sommer.

- Vi har bestilt de plassene vi trenger for trening og opphold i Euro 2008. Det betyr ikke at vi allerede er kvalifisert. Men det symboliser at landslaget er seriøst organisert og at vi har tro på oss selv. Og det viser hva målet er, sier Terim til den engelskspråklige avisa.

Norge startet kvaliken med to seirer, men møtte veggen med tap mot Hellas i Aten og 1-2 mot Bosnia på Ullevaal lørdag.

Norges Fotballforbund ser foreløpig ingen grunn til å legge inn bestilling på EM-oppholdet.

KNUSTE GREKERNE: Tyrkia slo til med 4-1 mot Hellas i Aten lørdag og leder EM-gruppa med 15 poeng av 15 mulige. Også i Hellas ble bengalske lys kastet på banen. Foto: Scanpix/Reuters
KNUSTE GREKERNE: Tyrkia slo til med 4-1 mot Hellas i Aten lørdag og leder EM-gruppa med 15 poeng av 15 mulige. Også i Hellas ble bengalske lys kastet på banen. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Vi bestiller når vi kvalifiserer oss, når det blir endelig klart, sier NFFs informasjonssjef Roger Solheim til Dagbladet.no.

Optimale forhold

Det er ingen fare for utsolgte hoteller og treningsanlegg i EM neste sommer. Solheim forteller at Uefa holder av basecamper med alle fasiliteter til samtlige lag som blir kvalifisert.

Sju gruppevinnerne og sju gruppetoere, pluss vertene Østerrike og Sveits, utgjør EM-sluttspillet som starter 7. juni neste år.

- Vi skal sørge for at vårt lag for optimale forhold, hvis vi klarer å kvalifisere oss til sluttspillet.

- Synes dere tyrkerne er i overkant selvsikre som allerede har bestilt?

- Vi legger oss ikke opp i det, det er en tolkning vi ikke har noe forhold til. Vi er veldig avslappet med tanke på dette. Vi er sikret gode fasiliteter, sier Solheim.

Tyrkerne har allerede bestilt EM-hotell
TAPTE KAMPEN SOM MÅTTE VINNES: Her depper de norske spillerne under kampen mot Bosnia. Med et nytt tap i kveld blir veien til EM ekstremt vanskelig for Norge.