Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyrkia lekte seg til sitt andre VM

Tyrkia lekte seg til VM etter en tidlig scoring mot Østerrike. Til slutt ble det 5-0, og Tyrkia er klar for sitt første VM-sluttspill på 48 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia hadde et svært godt utgangspunkt etter 1-0-seieren i Wien. Og på hjemmebane viste tyrkerne fra første spark at de var interessert i å avgjøre så fort som mulig.

Yildray Bastürk sendte Tyrkia i ledelsen etter 21 minutter, og da måtte Østerrike ha to scoringer for å gå videre. I stedet headet Inter-spiss Hakan Sukur inn 2-0 da en halvtime var spilt.

Mens Tyrkia fortsatte å produsere sjanser og mål, hadde Østerrike knapt en sjanse. Okan Buruk ordnet 3-0 før pause, og spørsmålet var hvor stor seieren skulle bli.

Arif Erdem satte inn to nye scoringer i 2. omgang, og Tyrkia vant hele 6-0 sammenlagt. Nå er landet klart for sitt første sluttspill siden 1954 og det andre totalt, og fremgangen for tyrkisk fotball fortsetter.

(NTB)

Hele Norges coronakart