Tyrkia slapp med skrekken

Costa Ricas Winston Parks utliknet fire minutter før full tid. På overtid burde han ha sendt Tyrkia ut av VM. Kampen minutt for minutt

Alene med keeper Rustu Recber gjorde han nesten alt riktig. Mottaket satt perfekt, Rustu ble dratt av på elegant vis, men skuddet... det satte han himmelhøyt over for åpent mål.

Dermed er gruppe C helt åpen før siste runde der Costa Rica møter Brasil, og Tyrkia spiller mot Kina. Vinner Tyrkia med to mål eller mer, må Costa Rica ha poeng mot brasilianerne for å avansere til åttedelsfinale. Tyrkias landslagssjef Senol Gunes levner ikke Costa Rica store sjanser.

- Vi er i VM for første gang på 48 år. Vi scoret vårt første mål mot Brasil og fikk vårt først poeng mot Costa Rica. Vi er sikre på at vi slår Kina og at resultatene går vår vei, sier han ifølge Reuters.

Det var likevel Costa Rica som var nærmest det som ville vært en overraskende seier. Ikke minst i sluttminuttene presset mellom-amerikanerne på.

- Vi spilte for å vinne, men etter utlikningen var vi trøtte og Costa Rica spilte seg fram til sjanser, sier Gunes som trodde på tre poeng etter at Emre Belozoglu som ga tyrkerne ledelsen etter 56. minutter.

Emre dro elegant av en forsvarer før han fikk to sjanser til å sette ballen i mål. På andre forsøk satt ballen i nota bak keeper Lonnis Erick.

Målet så ut til å sikre tyrkerne tre poeng, helt til innbytter Parks utliknet fire minutter før slutt da han fikk ballen for åpent mål etter et brassespark fra Paolo Wanchope.

- Bittert, frytelig bittert, sier Gunes.

(Dagbladet.no)

SPENSTIG: Slik jubler Costa Rica.
FØRST PÅ BALLEN: Costa Ricas keeper Erick Lonnis snapper ballen foran Hakan Sukur.