Tyrkias fotballforbund sparket 94 etter kuppforsøk

Tyrkias fotballmyndigheter har sparket 94 personer, mange av dem dommere, etter det mislykkede kuppforsøket mot landets president Recep Tayyip Erdogan i juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det opplyste Tyrkias fotballforbund tirsdag.

– Forbundet vårt har funnet det nødvendig å kvitte seg med 94 personer, deriblant regionale og nasjonale dommere og assistentdommere, medlemmer av regionale dommerkomiteer, og nasjonale og regionale observatører, heter det i en uttalelse fra TFF.

Ifølge avisen Hurriyet er en av de sparkede en eliteseriedommer.

Tyrkiske myndigheter mener tilhengere av predikanten Fethullah Gülen sto bak kuppforsøket, og trolig er det personer som mistenkes for å ha en eller annen tilknytning til Gülen som nå fjernes av fotballforbundet.

Tyrkias fotballpresident Yildirim Demiroren har lovet at alle oppsatte seriekamper vil bli spilt som oppsatt, men den tyske Besiktas-stjernen Mario Gomez har sagt at han vil forlate klubben på grunn av den politiske situasjonen i landet.

Gomez var toppscorer i tyrkisk fotball forrige sesong.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer