UTE MED SKADE: Besiktas-spiller Adriano går glipp av kampen mot Sarpsborg, ifølge rapportene. Foto: NTB scanpix
UTE MED SKADE: Besiktas-spiller Adriano går glipp av kampen mot Sarpsborg, ifølge rapportene. Foto: NTB scanpixVis mer

Europa League

Tyrkisk avis: - Et sjokk før møtet med Sarpsborg

Rapporterer at Besiktas må klare seg uten nøkkelspilleren Adriano.

  • Besiktas - Sarpsborg, kl. 18.55

ISTANBUL (Dagbladet): Sarpsborg debuterer i kveld i gruppespillet i Europa League. Motstander er Besiktas i Istanbul, og det er ventet 41 000 tilskuere på Vodafone Park i hjertet av byen.

I fotballgale Tyrkia - der flere av papiravisene bare skriver om sport - er ingen i tvil om at denne kampen skal Besiktas vinne.

Men nå kan Sarpsborg få uventet hjelp. Avisa FotoMac omtaler det som «et sjokk» at den brasilianske forsvarsspilleren Adriano (33) ikke kan spille.

- Han er skadet i kneet, skriver avisa, en nyhet som også blir omtalt som «et sjokk» i andre medier. Adriano spilte i Barcelona fra 2010 til 2016 og er blant nøkkelspillerne i Besiktas.

Brasilianeren med 17 landskamper kan i utgangspunktet brukes i alle posisjoner bak, men er først og fremst back. Skaden kan nå svekke laget, i en kamp der 41 000 «gale tyrkere» forventer tre poeng.

SISTE FORBEREDELSER: Sarpsborg-spillerne trente på mektige Vodafone Park i går kveld. Stadion har en kapasitet på 41 000 tilskuere. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
SISTE FORBEREDELSER: Sarpsborg-spillerne trente på mektige Vodafone Park i går kveld. Stadion har en kapasitet på 41 000 tilskuere. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer

Allerede før skaden ble kjent sa den norske Galatasaray-spilleren Martin Linnes til Dagbladet:

- Sarpsborg er vesentlig bedre framover på banen enn bakover. For Sarpsborg handler det om å tette igjen de første 20 minuttene. Da kan alt skje.

Alle tilgjengelige

For de norske gjestene tyder alt på at trener Geir Bakke vil ha samtlige spillere tilgjengelig. I går var det usikkerhet rundt et par av dem - blant annet Ole Jørgen Halvorsen - men trolig vil det gå seg til.

Samtidig er det ingen tvil om at et tøft kampprogram har tæret på flere av spillerne. På en pressekonferanse i går kveld la trener Geir Bakke ikke skjul at klubben ikke har lyktes med å balansere mellom Eliteserien og Europa League. I serien er laget helt nede på sjuendeplass etter fire strake tap.

- Vi har vært gjennom en hektisk periode. Vi kan ikke legge skjul på at det har vært krevende, sier Bakke.

- Vi har prøvd å rullere og mikse litt, men har ikke lyktes så veldig godt med dette. Vi har spilt noen hederlige kamper i serien, det har endt med tap. Men det er kanskje prisen vi må betale for å være med i Europa League.

Bakke fortsetter:

- Vi er et lag som lever av aggressiviteten vår, at vi forflytter oss mye og fort. Vi blir gjerne sammenliknet med andre lag i Europa som håndterer to kamper i uka greit, for eksempel Real Madrid og Barcelona. Men i den hjemlige serien kan disse lagene sette inn støtet. De kan ri på en ledelse og ha ballen i laget. Sånn er det ikke for oss i den norske ligaen. Vi kan ikke styre alt selv. Her er det full spiker hele tida.

Stas

Sarpsborg-leiren legger ikke skjul på at det er stas å være med i Europa League. I tillegg til Besiktas venter Genk og Malmö denne høsten.

For mange av spillerne kan dette bli den ene gangen i livet de får spille på de store Europa-scenene. Derfor gjelder det å nyte det. Det gjorde i alle fall Sarpsborgs sportssjef, Thomas Berntsen, på pressekonferansen i går.

Ledsaget av et bilde av trener Bakke skrev sportssjefen på Twitter:

«Et vanlig bilde for mange, men for oss i Sarpsborg 08 bare helt sykehus. Pressekonferanse Europa League gruppespill.»