KAMPFIKSING: En skandale om påstått kampfiksing preger tyrkisk fotball. Dette bildet er fra en kamp mellom Galatasaray og Trabzonspor, og har ingen tilknytning til saken. Foto: REUTERS/Murad Sezer.
KAMPFIKSING: En skandale om påstått kampfiksing preger tyrkisk fotball. Dette bildet er fra en kamp mellom Galatasaray og Trabzonspor, og har ingen tilknytning til saken. Foto: REUTERS/Murad Sezer.Vis mer

Tyrkisk fotball rystes av kampfiksingsskandale

Styreformann i toppklubb arrestert. UEFA vil ikke gripe inn.

Tyrkisk fotball er rystet av en kampfiksingsskandale hvor flere toppklubber er involvert. Likevel vil ikke UEFA foreta seg noe - enda.

- Ut fra dagens bevisføring har UEFA ingen grunn til å utestenge noen tyrkiske klubber fra spill i Europa, het det i en uttalelse fra Det europeiske fotballforbundet tirsdag.

Mandag ble 22 mennesker, inkludert Trabzonspors styreformann, arrestert av tyrkisk politi. Fra før sitter 26 personer i politiets varetekt i påvente av en rettssak.

- Vi har full tillit til at Tyrkias fotballforbund tar nødvendige tiltak i bruk. Dessuten må alle klubber som deltar i UEFA-turneringer gi skriftlig garanti for at de ikke har vært involvert i kampfiksing, sier UEFA.

Kampfiksingsskandalen i Tyrkia vokser seg stadig større. Blant annet står regjerende seriemester Fenerbahce i fare for å miste sin tittel.

Klubben er direkte kvalifisert til mesterligaen, men UEFA påpeker at de kan ta affære dersom det blir bevist at Fenerbahce eller andre lag har drevet uærlig spill.

- En beslutning om å utelukk en klubb fra en nåværende eller framtidig konkurranse kan tas når som helst dersom det viser seg at klubben har kvalifisert seg ved å manipulere kamper.

(NTB)