Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyrkisk fotball rystes av kampfiksingsskandale

Styreformann i toppklubb arrestert. UEFA vil ikke gripe inn.

KAMPFIKSING: En skandale om påstått kampfiksing preger tyrkisk fotball. Dette bildet er fra en kamp mellom Galatasaray og Trabzonspor, og har ingen tilknytning til saken. Foto: REUTERS/Murad Sezer.
KAMPFIKSING: En skandale om påstått kampfiksing preger tyrkisk fotball. Dette bildet er fra en kamp mellom Galatasaray og Trabzonspor, og har ingen tilknytning til saken. Foto: REUTERS/Murad Sezer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkisk fotball er rystet av en kampfiksingsskandale hvor flere toppklubber er involvert. Likevel vil ikke UEFA foreta seg noe - enda.

- Ut fra dagens bevisføring har UEFA ingen grunn til å utestenge noen tyrkiske klubber fra spill i Europa, het det i en uttalelse fra Det europeiske fotballforbundet tirsdag.

Mandag ble 22 mennesker, inkludert Trabzonspors styreformann, arrestert av tyrkisk politi. Fra før sitter 26 personer i politiets varetekt i påvente av en rettssak.

- Vi har full tillit til at Tyrkias fotballforbund tar nødvendige tiltak i bruk. Dessuten må alle klubber som deltar i UEFA-turneringer gi skriftlig garanti for at de ikke har vært involvert i kampfiksing, sier UEFA.

Kampfiksingsskandalen i Tyrkia vokser seg stadig større. Blant annet står regjerende seriemester Fenerbahce i fare for å miste sin tittel.

Klubben er direkte kvalifisert til mesterligaen, men UEFA påpeker at de kan ta affære dersom det blir bevist at Fenerbahce eller andre lag har drevet uærlig spill.

- En beslutning om å utelukk en klubb fra en nåværende eller framtidig konkurranse kan tas når som helst dersom det viser seg at klubben har kvalifisert seg ved å manipulere kamper.

(NTB)