LURT: Hannover-spiller Mame Diouf skal være ønsket av tyrkiske Trabzonspor, som henviste seg til spilleren via meldingstjenesten Whatsapp. Lite ante agenten at en tysk 22-åring hadde overtatt nummeret hans. Foto: AP Photo/dpa,Peter Steffen/NTB Scanpix
LURT: Hannover-spiller Mame Diouf skal være ønsket av tyrkiske Trabzonspor, som henviste seg til spilleren via meldingstjenesten Whatsapp. Lite ante agenten at en tysk 22-åring hadde overtatt nummeret hans. Foto: AP Photo/dpa,Peter Steffen/NTB ScanpixVis mer

Tyrkisk klubb-agent tilbød tidligere Molde-spiller millioner på sms

Lite ante han at personen han sendte meldinger til ikke var den han trodde.

(Dagbladet): Det er flere måter å komme i kontakt med fotballspillere på, og som oftest må man gjennom en agent for å få dem i tale. Hvordan normal praksis er i Tyrkia vites ikke, men den tyrkiske klubben Trabzonspor gikk rett til spilleren, eller de trodde iallfall de gjorde det.

Trabzonspor var ute etter å forsterke angrepet sitt, og hadde fått tak i telefonnummeret til tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf. Klubben henvendte seg til spilleren for å høre om han kanskje var interessert i en overgang fra tyske Hannover 96, via telefonen.

Det var bare ett problem - telefonnummeret klubben hadde fått tak i, tilhørte ikke lenger Diouf.

22 år gamle Sascha Ernst fra Tyskland har overtatt telefonnummeret til senegaleseren, og var mottakeren da Sukru Kaya, agenten som representerte Trabzonspor, tok kontakt via meldingstjenesten Whatsapp.

- Det startet 4. mars. Jeg fikk konstant meldinger på Whatsapp, sms'er og telefoner fra tyrkiske telefonnumre. Først skjønte jeg ikke hva som skjedde, så jeg svarte ikke, sier Ernst til tyske Bild.

Tullet Ernst spiller selv fotball, men på et mye lavere nivå - 10. divisjon for en tysk klubb som heter Matzenberg.

Men vennen til Ernst, Christophe Vostal, fikk se meldingene, og skjønte fort at det dreide seg om Hannover-spiss Mame Diouf. Duoen bestemte seg derfor for å ha det litt gøy med den tyrkiske klubben.

De sendte svar til agenten, som sendte dem offisielle dokumenter som var signert av klubbpresidenten til Trabzonspor. Så kom han med tilbudet til «Diouf», og det var ikke småtteri.

Agenten lovet spissen først to millioner euro netto i året, deretter høynet han budet til 7,5 millioner euro over tre år. I tillegg ble han tilbudt hus og bil, og bonuser på toppen av det hele. Tilbudet ble formidlet gjennom Whatsapp, og Bild har fått tilgang til korrespondansen mellom partene.

- Stol på meg Den tyrkiske agenten skrev blant annet:

- Kan jeg komme til deg i morgen? Du kan stole på meg. Jeg er den største i Tyrkia!

Den tyske avisa valgte å ringe nummeret til agenten, som bekreftet at han handlet på vegne av Trabzonspor, og at han hadde fått i oppgave å hente Diouf til klubben.

I løpet av den siste halvannen uka har ikke agenten sendt flere meldinger, det spørs om ikke de oppdaget den lille glippen.