Tyrkisk skandale: Fans ropte «Allahu Akbar» da Paris-ofrene ble hedret

- De skulle oppført seg, sier Tyrkias trener.

HEDRET PARIS-OFRENE: Spillerne på det tyrkiske landslaget sto skulder ved skulder før kampen mot Hellas i går. Foto: NTB Scanpix
HEDRET PARIS-OFRENE: Spillerne på det tyrkiske landslaget sto skulder ved skulder før kampen mot Hellas i går. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før vennskapskampen mellom Tyrkia og Hellas i går kveld, ble de 129 terrorofrene i Paris hedret med ett minutts stillhet. Meningen var i alle fall at det skulle være ett minutts stillhet, men ikke alle supporterne klarte å holde seg i skinnet.

Fra tribunen hørtes buing og spredte rop som «Allahu Akbar». Det siste er et arabisk uttrykk for at «Gud er størst», og blir sagt før muslimsk bønn.

Kampen ble spilt på Basaksehir Fatih Terim i Istanbul, en stadion med kapasitet på 17 000 tilskuere. Tyrkias og Hellas' statsministere - Ahmet Davutoglu og Alexis Tsipras - var begge til stede på kampen.

Flere internasjonale aviser omtaler i dag hendelsen som en skam og skandale, og noe som var totalt respektløst overfor ofrene for de barbariske handlingene.

IS har tatt på seg skylda for blodbadet som sjokkerer den siviliserte verden.

- Hykleri Ifølge den engelske avisa The Independent rapporteres det på sosiale medier i Tyrkia i dag at historien har flere sider. «Allahu Akbar»-ropene skal være en protest mot hykleri i den vestlige verden.

Blant annet ble det ikke holdt ett minutts stillhet rundt forbi etter terror i Ankara i oktober. Over hundre personer ble drept da to bomber gikk av utenfor sentralbanestasjonen i den tyrkiske hovedstaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer