Tyrkisk skandale: Fans ropte «Allahu Akbar» da Paris-ofrene ble hedret

- De skulle oppført seg, sier Tyrkias trener.

HEDRET PARIS-OFRENE: Spillerne på det tyrkiske landslaget sto skulder ved skulder før kampen mot Hellas i går. Foto: NTB Scanpix
HEDRET PARIS-OFRENE: Spillerne på det tyrkiske landslaget sto skulder ved skulder før kampen mot Hellas i går. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Før vennskapskampen mellom Tyrkia og Hellas i går kveld, ble de 129 terrorofrene i Paris hedret med ett minutts stillhet. Meningen var i alle fall at det skulle være ett minutts stillhet, men ikke alle supporterne klarte å holde seg i skinnet.

Fra tribunen hørtes buing og spredte rop som «Allahu Akbar». Det siste er et arabisk uttrykk for at «Gud er størst», og blir sagt før muslimsk bønn.

Kampen ble spilt på Basaksehir Fatih Terim i Istanbul, en stadion med kapasitet på 17 000 tilskuere. Tyrkias og Hellas' statsministere - Ahmet Davutoglu og Alexis Tsipras - var begge til stede på kampen.

Flere internasjonale aviser omtaler i dag hendelsen som en skam og skandale, og noe som var totalt respektløst overfor ofrene for de barbariske handlingene.

IS har tatt på seg skylda for blodbadet som sjokkerer den siviliserte verden.

- Hykleri Ifølge den engelske avisa The Independent rapporteres det på sosiale medier i Tyrkia i dag at historien har flere sider. «Allahu Akbar»-ropene skal være en protest mot hykleri i den vestlige verden.

Blant annet ble det ikke holdt ett minutts stillhet rundt forbi etter terror i Ankara i oktober. Over hundre personer ble drept da to bomber gikk av utenfor sentralbanestasjonen i den tyrkiske hovedstaden.

Tyrkias trener Fatih Terim ble sitert slik etter kampen:

- Våre supportere skulle ha oppført seg under nasjonalsangene og da det ble holdt ett minutts stillhet.

- Vil lage kvalm Han fortsatte:

- Hellas er våre naboer. Men i dag oppførte ikke supporterne seg som naboer.

Også da Irland og Bosnia ble spilt mandag, ble terrormarkering avbrutt av piping.

- Det er alltid noen som vil lage kvalm, erklærte Max-kommentator Frode Marti på direkten.