Tyrkisk trøkk ga nedtur

Da spillerne på Galatasaray kopierte tilhengerne sine etter pause og la et voldsomt trøkk på Rosenborg, ble det rusk i den trønderske maskinen. 0-3 tapte Rosenborg til slutt.

I et decibelbad av dimensjoner holdt den norske mesteren hodet kaldt i nøyaktig en omgang. Klokt og tålmodig ble de angrepslystne teknikerne på motstanderlaget holdt i sjakk.

Men Galatasaray må ha tatt et usedvanlig oppkvikkende tyrkisk bad i pausen. For i 2. omgang ble Rosenborg redusert til skjelvende læregutter.

Det hvite og svarte vidunderet er basert på å ta endel sjanser i oppspillsfasen. Det straffet seg onsdag. Alle Galatasarays mål kom etter at Rosenborg hadde mistet ballen på egen banehalvdel. Det var tyrkerne som var kontringsmestere i kveld.

Sukur scoret to

På Lerkendal sist presenterte storscorer Sigurd Rushfeldt seg med tre scoringer.

I kveld var Tyrkias ubestridte målkonge Hakan Sükür helten. Først fikk han stå alene i feltet etter en opprulling på venstresiden. Bang! og 1-0.

Så fikk han et gjennomspill i beina etter at Rosenborgs oppspillsvariant gjennom midtforsvaret skar seg. Med superfart vendte Hakan bort Christer Basma og smelte ballen i hjørnet bak Arni Gautur Arason. 3-0.

I mellomtiden hadde innbytter Arif Erdem laget hjemmelagets andre.

Og mannen bak alle framspillene: Selvfølgelig den gamle ringreven Gheorghe Hagi.

«Dieselmotoren» fusket

Galatasatays trener Fatih Terim annonserte på forhånd at han kom til å bli en upopulær mann med denne kampen. For her skulle det spilles defensivt og forsiktig mot «dieselmotoren» Rosenborg.

Men det må ha blitt sagt for å lure gjestene, for Galatasaray brøt alle formasjoner for å kaste folk i angrep fra start.

Men et tålmodig Rosenborg lot det tyrkiske laget spille ball, og snørte igjen sekken foran egen sekstenmeter. Gheorghe Hagi skulle igjen ha en fot med i alt Galatasaray gjorde, og det passet trønderne utmerket.

Da fraktet det tyrkiske laget ballen oppover banen i sakte film, og Rosenborg kunne falle tilbake i sine strenge formasjoner.

Men som nevnt: Med turboen på etter pause viste Hagi hvorfor akkurat han fortjente ballen. Da ble det tre mål av hans eminente overblikk.

Første omgangs desidert farligste sjanse hadde Rosenborg. Runar Berg spilte gjennom Sigurd Rushfeldt, mannen hjemmelaget fryktet mer enn noen, men en ubesluttsom Rushfeldt sendte ballen i nettveggen alene med Taffarel.

Og det var den sjansen de fikk.

(NTB)