ÆRESRUNDE:  Tatjana Hüfner fra Tyskland tar en æresrunde på beina i den olympiske akebanen etter at seieren er klar. FOTO: AFP/SCANPIX.
ÆRESRUNDE: Tatjana Hüfner fra Tyskland tar en æresrunde på beina i den olympiske akebanen etter at seieren er klar. FOTO: AFP/SCANPIX.Vis mer

Tysk ake-gull igjen

Tatjana Hüfner kysset isen.

|||
Tatjana Hüfner fra Tyskland hadde bestetid i de tre siste omgangene og tok en overlegen seier i kvinnenes OL-konkurranse i aking. Først bøyde hun seg ned og kysset banen, så hoppet hun i armene på romvenninne og bronsevinner Natalie Geisenberger.
 - Dette er en drøm som blir virkelig. Jeg er overlykkelig. Jeg har jobbet så lenge og så hardt for dette, sa 26-årige Hüfner etter å ha forlenget Tysklands abonnement på OL-titler.
Den dobbelte verdensmesteren fra Oberwiesenthal feiret den største triumf i sin karriere, tre år etter at hun tok bronse i Torino-lekene. Overraskende toer Nina Reithmayer fra Østerrike vant første omgang mandag og fulgte opp med sterk kjøring også i de tre siste. Det ga henne en overraskende sølvmedalje.

Sprakk på tredje trippelTyskerne jaktet på sin tredje strake trippelseier i OL, men måtte denne gang nøye seg med gull, bronse (Geisenberger) og femteplass (Anke Wischnewski).
 - Vi tyskere er gode startere. Det gagnet ikke oss at banen ble kortet inn og vi måtte starte fra juniorstarten, sa Hüfner, som feilet i første kurve mandag og måtte nøye seg med tredjeplass i første omgang.
 Hun tok ledelsen med bestetid i annen omgang, men ledet bare med fem hundredels sekund. Til slutt vant hun med nesten et halvt sekund til gode på Reithmayer, som igjen var et snaut tidel foran Geisenberger.

 NYTT TYSK AKE-GULL:  Tatjana Hüfner på vei mot OL-gull. FOTO: REUTERS/SCANPIX.
NYTT TYSK AKE-GULL: Tatjana Hüfner på vei mot OL-gull. FOTO: REUTERS/SCANPIX. Vis mer

Sov godt- Jeg sov godt i natt, kanskje fordi mandagen var så anstrengende. Vi måtte jobbe mye med meiene på kjelken, og etter annen omgang måtte jeg til dopingkontroll, sa Hüfner.
Tyske kvinner har vunnet OL-gull i aking fire ganger på rad.
Forrige vinner fra en annen nasjon var italienske Gerda Weissensteiner i Lillehammer-lekene.
Forrige ikketyske medaljevinner var østerrikske Angelika Neuner, som vant bronse i Nagano-lekene i 1998. Tyskland har to gull av to mulige i akeanlegget i Whistler. Felix Loch var overlegen vinner av mennenes konkurranse.
(NTB-DPA).