MANGLET:  Höfl-Riesch vant verdenscupen i utfor, men kunne ikke ta imot krystallkula. Foto: NTB Scanpix
MANGLET: Höfl-Riesch vant verdenscupen i utfor, men kunne ikke ta imot krystallkula. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tysk alpinstjerne fraktet til sykehus i all hast

Etter fall i utfor.

Håpet om sammenlagtseier i verdenscupen kan være knust for Maria Höfl-Riesch. Tyskeren falt i onsdagens utfor i Sveits.

Höefl-Risch falt cirka halvveis i løypa og havnet i sikkerhetsnettet. Hun ble liggende mens hun skrek av smerte. Tyskeren ble hentet av helikopter og så fraktet til et lokalt sykehus med mulige skader i ryggen og skulderen.

Til tross for fallet, sikret Höfl-Riesch seg seieren i utforcupen, men hun kunne ikke delta på premieseremonien etter rennet siden hun var på sykehus.

- Det var rart å være med på seremonien uten Maria. Jeg håper hun blir frisk snart og kommer tilbake, sa Anna Fenninger.

Fenninger i førersetet Fenninger ble nummer seks i onsdagens renn og endte dermed på annenplass i utforcupen, men hun overtok ledelsen i den totale verdenscupen. Østerrikeren er elleve poeng foran Höfl-Riesch med tre renn igjen av sesongen.

- Jeg tenker ikke på sammenlagtkampen. Jeg kjører løpene mine og prøver å holde hodet kaldt. Jeg vet at Maria kanskje ikke kommer tilbake, mens Tina (Maze) må vinne de tre neste rennene for å slå meg, men det vil jeg ikke tenke på, sa Fenninger.

Gut raskest Lara Gut fra Sveits knep seieren i onsdagens renn. Hun vant 5/100 sekund foran Elisabeth Görgl fra Østerrike. Sveitsiske Fränzi Aufdenblatten ble nummer tre. Hun var et drøyt halvsekund bak vinneren.

Det var Guts sjette seier for sesongen.

Lotte Smiseth Sejersted kjørte også ut.

(NTB)