Tysk avis: - Storklubber spiller poker om Nordtveit

Borussia Dortmund, Arsenal, Leicester og Everton.

FAKSIMILE:  Den tyske storavisa Bild har Håvard Nordtveit som sin hovedsak på sportssidene i dag.
FAKSIMILE: Den tyske storavisa Bild har Håvard Nordtveit som sin hovedsak på sportssidene i dag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Den tysk-østerrikske hoppuka er så smått i gang med kvalifisering i Oberstdorf i ettermiddag. Men i den tyske storavisa Bild Zeitung er det verken Peter Prevc, Severin Freund eller Kenneth Gangnes som stjeler de største overskriftene på sportssidene i dag.

Det gjør derimot en norsk fotballspiller, nemlig landslagets og Borussia Mönchengladbachs Håvard Nordtveit (25).

«Tuchel heiss auf Gladbach-Wikinger», lyder overskriften i del to av storavisa. Oversatt betyr dette at «Tuchel er interessert i Gladbachs viking».

Og Thomas Tuchel er ingen hvem som helst.

Han er trener for titteljagende Borussia Dortmund, som var i Champions League-finalen seinest i 2013. I august spilte laget mot Odd på Skagerak Arena i Europa League-kvalifiseringen, og vant 4-3.

Kontrakten går ut Bild skriver at Nordtveits kontrakt med Borussia Mönchengladbach går ut til sommeren. Nå har Dortmund meldt seg på i kampen, sammen med blant annet Arsenal, Leicester og Everton. Mönchengladbach har på sin side tilbudt nordmannen å forlenge kontrakten med tre år.

Disse opplysningene serveres også av Sky Tyskland.

- Det er vikingpoker! skriver Bild, som vanligvis har orden i sysakene når avisa går ut på denne måten.

LANDSLAGSSPILLER:  Håvard Nordtveit. Foto: Bjørn Langsem
LANDSLAGSSPILLER: Håvard Nordtveit. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Størrelsen og omfanget på artikkelen må sies å være oppsiktsvekkende, all den tid Nordtveit kommer fra Norge - en nasjon som nærmest ble utradert fra fotballkartet i høst. Fiasko-playoffen mot Ungarn gjør at Norge ikke spiller i EM-sluttspillet til sommeren, et sluttspill der «halve Europa» nå er representert etter omleggingen fra 16 til 24 lag.

Nordtveit har ikke fått tillit i de siste kampene under Per-Mathias Høgmo. Men i Tyskland har han åpenbart et stort navn med 135 Bundesliga-kamper og ni mål.

- Perfekt erstatter - Hvor står Borussia Dortmund i vikingpokeren? spør Bild.

- Jeg blir svært glad hvis vi klarer å beholde ham, sier Gladbach-trener André Schubert.

Bild skriver at Dortmund har pekt ut Nordtveit som en perfekt erstatter for den serbiske midtstopperen Neven Subotic (27). At han både kan spille i sekserrollen - defensiv midtbanespiller - og midtstopper, gjør ham ekstra interessant for Tuchel.

Nordtveits framtid blir trolig avklart i januar. Bundesliga har vinterpause og starter opp igjen 22. januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer