Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysk avis: - Storklubber spiller poker om Nordtveit

Borussia Dortmund, Arsenal, Leicester og Everton.

FAKSIMILE:  Den tyske storavisa Bild har Håvard Nordtveit som sin hovedsak på sportssidene i dag.
FAKSIMILE: Den tyske storavisa Bild har Håvard Nordtveit som sin hovedsak på sportssidene i dag. Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): Den tysk-østerrikske hoppuka er så smått i gang med kvalifisering i Oberstdorf i ettermiddag. Men i den tyske storavisa Bild Zeitung er det verken Peter Prevc, Severin Freund eller Kenneth Gangnes som stjeler de største overskriftene på sportssidene i dag.

Det gjør derimot en norsk fotballspiller, nemlig landslagets og Borussia Mönchengladbachs Håvard Nordtveit (25).

«Tuchel heiss auf Gladbach-Wikinger», lyder overskriften i del to av storavisa. Oversatt betyr dette at «Tuchel er interessert i Gladbachs viking».

Og Thomas Tuchel er ingen hvem som helst.

Han er trener for titteljagende Borussia Dortmund, som var i Champions League-finalen seinest i 2013. I august spilte laget mot Odd på Skagerak Arena i Europa League-kvalifiseringen, og vant 4-3.

Kontrakten går ut Bild skriver at Nordtveits kontrakt med Borussia Mönchengladbach går ut til sommeren. Nå har Dortmund meldt seg på i kampen, sammen med blant annet Arsenal, Leicester og Everton. Mönchengladbach har på sin side tilbudt nordmannen å forlenge kontrakten med tre år.

Disse opplysningene serveres også av Sky Tyskland.

- Det er vikingpoker! skriver Bild, som vanligvis har orden i sysakene når avisa går ut på denne måten.

LANDSLAGSSPILLER:  Håvard Nordtveit. Foto: Bjørn Langsem
LANDSLAGSSPILLER: Håvard Nordtveit. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Størrelsen og omfanget på artikkelen må sies å være oppsiktsvekkende, all den tid Nordtveit kommer fra Norge - en nasjon som nærmest ble utradert fra fotballkartet i høst. Fiasko-playoffen mot Ungarn gjør at Norge ikke spiller i EM-sluttspillet til sommeren, et sluttspill der «halve Europa» nå er representert etter omleggingen fra 16 til 24 lag.

Nordtveit har ikke fått tillit i de siste kampene under Per-Mathias Høgmo. Men i Tyskland har han åpenbart et stort navn med 135 Bundesliga-kamper og ni mål.

- Perfekt erstatter - Hvor står Borussia Dortmund i vikingpokeren? spør Bild.

- Jeg blir svært glad hvis vi klarer å beholde ham, sier Gladbach-trener André Schubert.

Bild skriver at Dortmund har pekt ut Nordtveit som en perfekt erstatter for den serbiske midtstopperen Neven Subotic (27). At han både kan spille i sekserrollen - defensiv midtbanespiller - og midtstopper, gjør ham ekstra interessant for Tuchel.

Nordtveits framtid blir trolig avklart i januar. Bundesliga har vinterpause og starter opp igjen 22. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media