Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysk avis fortviler over Norge: - Å nei!

Stornasjonen Tyskland forbigått i medaljesammendraget. Nå leder Norge.

FAKSIMILE: Den tyske storavisa Bild har denne overskriften på nett søndag ettermiddag. - Å nei! Vi er ikke lenger den beste nasjonen i verden, skriver avisa.
FAKSIMILE: Den tyske storavisa Bild har denne overskriften på nett søndag ettermiddag. - Å nei! Vi er ikke lenger den beste nasjonen i verden, skriver avisa. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
REKORDDAGEN: Jan Fredrik Karlsen jubler over nok en fantastisk norsk dag i Pyeongchang. Sverige derimot, gikk på en smørebom i søndagens herrestafett. Karlsen gjestet OL-studio med Jørgen Gilbrant som Dagbladets OL-entusiast, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer Vis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo gikk Norge inn til den niende gullmedaljen på stafetten. Dermed suste Norge forbi Tyskland i medaljesammendraget og er best av samtlige nasjoner i OL.

Norge har i skrivende stund ni gull, ni sølv og åtte bronse. Totalt 26 medaljer.

Nummer to - Tyskland - har ni gull, fem sølv og fire bronse. Totalt 18 medaljer.

På tredjeplass følger Nederland med seks gull, fem sølv og to bronse.

- Å nei! Vi er ikke lenger den beste nasjonen i verden, skriver storavisa Bild søndag ettermiddag.

- Tyskland faller ned på andreplass. De norske langrennsløperne understreker sin dominans i OL. Også på mennenes stafett ble det gull, skriver avisa.

KOREA: I et intervju med CNN svarer statsminister Erna Solberg på hva hun syns om Nord-Koreas rolle i OL. Video: CNN Vis mer

Videre heter det:

- Begge nasjoner har ni gullmedaljer, så hvorfor er Norge likevel foran? Hvis to nasjoner har likt antall gull - som i dette tilfelle - så er det sølvmedaljer som teller. Er det likt der også, teller bronse.

Den norske OL-rekorden er på 26 medaljer. Det klarte Norge både på Lillehammer i 1994 og Sotsji i 2014. Med bronsemedaljen til Emil Hegle Svendsen på fellesstarten - som gikk etter stafetten - tangerte vi denne rekorden. Og ennå gjenstår sju dager av OL.

Du kan se en fullstendig medaljeoversikt her. Slik har de norske gullene kommet:

Utfor: Aksel Lund Svindal.

20 km skiskyting: Johannes Thingnes Bø.

30 km skiathlon: Simen Hegstad Krüger.

Sprint: Johannes Høsflot Klæbo.

10 kilometer: Ragnhild Haga.

Herrestafetten: Tønseth, Sundby, Krüger, Klæbo.

Damestafetten: Østberg, Jacobsen, Haga, Bjørgen.

Slopestyle: Øystein Bråten.

Hopp normalbakke: Maren Lundby.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!