Tysk avis hyllet Pricas brasse som bedre enn Zlatans

Ett problem: Målet stammer fra et tv-spill ...

(Dagbladet): - Noen ganger tror du at det er et tv-spill du ser på. For det er umulig å gjøre sånt, sa Sveriges landslagstrener Erik Hamrén etter kampen mot England.

Han snakket om Zlatan Ibrahimovic' allerede legendariske brassesparkscoring til 4-2, som også Tom Huddlestone mente var i tv-spillklassen.

Vi skal ikke påstå at svensken er i ferd med å viske ut forskjellen mellom simulering og virkelighet - men at det kan være vanskelig å skille noen ganger, fikk den tyske storavisen Frankfurter Allgemeine erfare denne uka.

Avisa publiserte nemlig en kommentar av Uwe Marx torsdag, en hyllest til Zlatan-scoringen. Men Marx måtte påpeke at han hadde sett et enda bedre brassesparkmål enn Ibrahimovic sitt, nemlig Rosenborgs Rade Prica sitt mot Basel.

- Det finnes faktisk en spiller som har scoret på brasse fra ikke bare 25 meter, men 40 meter. Det var også en svenske, Rade Prica, som en gang spilte for Hansa Rostock. Han spilte en match for Rosenborg mot Basel, der han faktisk hadde frekkheten til å prøve et brassespark fra enda større distanse enn Ibrahimovic - og lyktes, skrev Marx, ifølge Aftonbladet.

Problemet er bare at det målet han snakker om stammer fra tv-spillet Pro Evolution Soccer. Det fant selvfølgelig flere lesere og bloggere raskt ut, og Frankfurter Allgemeine ble gjenstand for lystig latterliggjøring.

Nå har avisa korrigert, og beklaget.

- Denne teksten er rettet i etterkant. Opprinnelig ville vi sette Ibrahimovic' prestasjon inn i en sammenheng, med referanse til et mål av Rade Prica. Svensken hadde etter vår oppfatning gjort et liknende kunstmål fra 40 meter for Rosenborg mot Basel. Vi tok åpenbart feil, skriver avisa.

- Prica traff så elegant i en video på YouTube, som gjenga en scene fra et tv-spill. Vi syns nå at dette målet heller skal utropes til århundrets vakreste i tv-spillverdenen, og ber selvfølgelig om unnskyldning for feilen.