Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysk boikott truer Norge

Foreningen av tyske Bundesliga-klubber i håndball har vedtatt å boikotte EM-sluttspillet i året 2000, i protest mot at det ble lagt til januar-måneden. Det kan føre til at Norge må stille bare med hjemlige spillere i kvalifiseringen som starter om ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det europeiske håndballforbundet EHF besluttet nylig at EM skal spilles i januar, og ikke i slutten av mai som hittil. Det vil ikke de tyske klubbene være med på.

Norge har denne sesongen ni aktuelle landslagsspillere som er proffer i tysk Bundesliga. De blir da ikke frigitt til verken kvalifiseringskamper eller et eventuelt sluttspill.

- Jeg har hørt om at tyskerne er imot å flytte EM til januar. Men jeg har ennå ikke sett noe boikott-vedtak.

- De norske håndballproffene har i sine kontrakter garantier om at de blir frigitt 30 dager i året, pluss til EM- og VM-sluttspill.

- Det kan tenkes at de trekker seg fra landslaget fordi de blir presset av sine Bundesliga-klubber. Men det har vist seg før at de da ganske raskt tenker seg om, sier landslagsansvarlige i Norges Håndballforbund Per Otto Furuseth.

Boikott-vedtaket ble gjort enstemmig på et møte i Hannover. Bundesliga-klubbene (både 1. og 2. liga) har allerede undertegnet en erklæring om at de ikke vil stille sine spillere til disposisjon for landslagsaktiviteten i EM-perioden.

Det gjelder både de tyske og de utenlandske Bundesliga-spillere.

  • Norske landslagsspillere i Bundesliga (1. og 2.) denne sesongen: Steinar Ege (Gummersbach), Frode Hagen, Roger Kjendalen (Flensburg), Geir Oustorp (Nettelstedt) Stig Rasch, Sjur Tollefsen (Wuppertal), Stein Olav Sando, Frode Scheie (Nordhorn), Sindre Walstad (Dutenhofen).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!