- FÅR EN TIL Å TENKE: Jérôme Boatengs familie kommer ikke til EM grunnet terrortrusselen. Foto: MARIUS BECKER/dpa
- FÅR EN TIL Å TENKE: Jérôme Boatengs familie kommer ikke til EM grunnet terrortrusselen. Foto: MARIUS BECKER/dpaVis mer

Tysk fotballstjerne nekter familien å komme til EM

Jerome Boateng er redd for terror.

(Dagbladet): Forrige uke skrev Dagbladet om at EM er utpekt som IS-mål, og at det er en av grunnene til at Frankrikes unntakstilstand etter terrorangrepene i Paris i november fortsetter. I tillegg vil sikkerhetsoppbudet under fotballfesten være enormt.

Det økte sikkerhetsoppbudet hjelper ikke tyske Jérôme Boateng (27), som nekter familien å dra til EM for å se på.

- Familien og barna mine får ikke komme på stadion. Risikoen er for stor, sier Boateng til den tyske avisa Bild.

- Får en til å tenke Familien til forsvarsspilleren blir derfor hjemme, og må se Tyskland kjempe om gullmedalje på TV. Til Bild sier Boateng at han synes det er trist å måtte ta en slik avgjørelse.

- På den andre siden, alt som har skjedd får en til å tenke. Jeg ønsker å kunne konsentrere fullt og helt på fotball, og jeg føler meg mer komfortabel om jeg vet at familien min ikke er på stadion.

Til daglig spiller Boateng for Bayern München, og er halvbroren til Milan-spilleren Kevin-Prince Boateng.

Tyskland spiller i gruppe C, og har sin første kamp på søndag mot Ukraina. 16. juni venter Polen, mens Nord-Irland står på andre banehalvdel den 21. juni.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.