Tysk håndballpresident håner Norge

- Det får han stå for, sier Berge.

KRAKOW (Dagbladet): I morgentimene ble det kjent at Norge hadde trukket protesten mot Tysklands regelbrudd under EMs semifinale. Den beslutningen hevder Det tyske håndballforbundets visepresident Bob Hanning var den eneste rette.

Selv om verken landslagssjef Christian Berge eller presidenten i Norges Håndballforbund vil avvise at tyskerne var ute etter å sabotere det norske spillet med vilje, mener Hanning at Norge ikke skulle levert protest.

- Det er en god nyhet. Det er den eneste logiske utgangen på dette tullet. Nå ser vi frem til finalen igjen, forteller Hanning til avisa Bild etter at Norge trakk protesten.

- Han får stå for det Under et døgn etter den dramatiske semifinalen i Tauron Arena, møtte Berge norsk presse i formiddag for å snakke om scenene som utspilte seg.

Da konfronterte Dagbladet Berge med den tyske visepresidentens melding.

- Det får han stå for. Det er hans uttalelse.

Samtidig verken avviser eller utelukker Berge at tyskerne sendte en mann ekstra på banen for å forhindre en siste sjanse for hans mannskap til å utligne.

- Det skal ikke jeg spekulere på i det hele tatt, sier Norges landslagssjef.

- Kunne fått en mulighet Som toppscorerer Kristian Bjørnsen fortalte til Dagbladet i går, mener også Berge at Norge kunne ha scoret hvis kamplederne hadde gjort jobben sin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skulle ideelt sett ha betydd at kampen ble stoppet med rundt fem sekunder igjen på klokka, samtidig som Tyskland fikk en mann utvist og Norge fikk ballen.

- Vi kommer i den situasjonen i går som var litt spesiell. Jeg er veldig opptatt av at kampen blir avgjort på banen. Det er viktig. Og det blir den. Vi vet ikke hva som kunne skjedd de siste fem sekundene. Jeg er opptatt av at vi kunne fått en mulighet. Vi får aldri vite resultatet av den muligheten, men det kunne vært veldig god læring for laget. Det kunne blitt en moro situasjon.

- Har denne saken dratt bort fokuset på morgendagens bronsefinale?

- Nei, vi legger den helt død nå. Vi har hatt en økt tidligere i dag. Vi jobber hardt for å komme oss opp mentalt igjen. Det skal vi klare, sier Berge.