Tysk hjemmeseier i VM

Slo Polen med fem mål i finalen.

(Dagbladet.no): Tyskland-Polen 29-24.

De tyske publikumsyndlingene fikk feire gullmedaljer foran 19 000 elleville hjemmefans.

Tyskland så ut til å ha avgjort kampen da de ledet 21-14 tidlig i andre omgang.

Så slapp de Polen inn i kampen igjen. Polakkene scoret fire strake til 21-18, og midtveis i omgangen var ledelsen nede i 22-21, og Tyskland fikk en spiller utvist.

Så reiste hjemmefavorittene seg igjen. Tyskland klarte å holde unna i utvisningsperioden, og gikk i stedet opp til 23-21 i det de ble fulltallige.

Den tyske andrekeeperen Johannes Bitter plukket bra med skudd etter at han kom inn da førstevalget Henning Fritz måtte ut med skade tidlig i andre omgang.

Polen kom aldri nærmere enn to måls forskjell igjen, og da Torsten Jansen tricket inn 25-22 på straffekast og kontret inn 26-22 seks minutter før slutt, virket kampen punktert.

Et inntrykk som ble forsterket av ansiktsuttrykket til Polens trener Bogdan Wenta som så fortvilet i taket i fulpakkede, kokende Kölnarena.

HJEMMEJUBEL: Tyskland sikret VM-gullet hjemme i Kölnarena. Her feirer Christian Schwarzer, Florian Kehrmann og Holger Glandorf en scoring i finalen mot Polen. Foto: AP/Scanpix
HJEMMEJUBEL: Tyskland sikret VM-gullet hjemme i Kölnarena. Her feirer Christian Schwarzer, Florian Kehrmann og Holger Glandorf en scoring i finalen mot Polen. Foto: AP/Scanpix Vis mer

De siste minuttene sto tilskuerne mellom benkeradene og klappet, sang, hoppet og jublet Tyskland inn til 29-24-seier.

Danmark sikret bronsemedaljene med 34-27-seier mot Frankrike i bronsefinalen tidligere i dag.