Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysk korrupsjonsskandale vokser

Ytterligere tre dommere og 14 spillere er mistenkt etter razziaer over hele Tyskland.

En av de tre nye dommerne som er mistenkt i kampfiksingsskandalen har dømt i Bundesliga, ifølge tyske påtalemyndighet. I tillegg til Robert Hoyzer er også Bundesligadommeren Jürgen Jansen under mistanke.

Over 150 politimenn foretok onsdag morgen razziaer på 32 forskjellige steder i ti forskjellige tyske delstater. Politiet foretok flere beslag av bevismateriale, men ingen ble arrestert.

Totalt er 25 personer under etterforskning mistenkt for å ha vært involvert i kampfiksing av ti fotballkamper i både 1. og 2. Bundesliga. samt tysk tredjedivisjon (på regionalnivå) og i den tyske cupen.

Tyske medier melder også at de tre Hertha Berlin-spillerne som ble navngitt i forbindelse med korrupsjonsmistanker i det tyske magasinet Focus, har gått til sivilt søksmål mot bladet.

Nando Rafael, Josip Simunic og Alexander Madlung nekter alle kjennskap til kampfiksingen og krever en erstatning på rundt 2 millioner kroner hvis bladet nevner de tre i forbindelse med korrupsjonsskandalen en gang til.

To kroater som er arrestert for å ha organisert ulovlighetene skal ha oppgitt navnene på de tre spillerne.

(©NTB)