SCORET TRE:  Tysklands Anja Mittag. Foto: Justin Tang/NTB Scanpix.
SCORET TRE: Tysklands Anja Mittag. Foto: Justin Tang/NTB Scanpix.Vis mer

Tysk maktdemonstrasjon i VM-åpningen

Slo Elfenbenskysten 10-0.

Det ble rått parti da lag nummer 67 på FIFA-rankingen utfordret topprankede Tyskland søndag. Elfenbenskysten ble slått 10-0.

Tyskernes landslagssjef Silvia Neid gjorde alt for å snakke opp afrikanernes kvaliteter og påståtte arroganse før kampen, og hennes europamestere svarte med en maktdemonstrasjon. Celia Sakic scoret ledermålet før det var spilt tre minutter og gjorde hattrick på den omgangen hun spilte.

Anja Mittag, matchvinner i EM-finalen mot Norge for to år siden, gjorde også hattrick. Deretter scoret Simone Laudehr, Sara Däbritz og Melanie Behringer hver sin gang. Fem minutter før slutt skrudde Alexandra Popp et frispark rett i mål og sørget for tosifret.

Det manglet ett mål på å tangere Tysklands VM-rekord. Argentina ble slått 11-0 i 2007.

Sint på dommeren Elfenbenskysten vant riktig nok klart på to statistikker. Det ble 6-0 i gule kort og 29-10 i forårsakede frispark. Likevel mente Neid at dommeren var for snill med afrikanerne.

- Hun burde gitt gult kort tidligere, eller kanskje et rødt. Jeg er glad for at vi tok tre poeng, scoret ti mål, og for at ingen andre enn Melanie Leupolz ble alvorlig skadd. Blåmerker har nesten alle, sa Neid og gjorde det klart at hun synes Elfenbenskysten spilte altfor hardt.

Tyskerne hadde på sin side 17-2 i avslutninger på mål og var nådeløse i sin jakt på nye scoringer kampen gjennom.

Skåret i den tyske gleden var at den sentrale midtbanespilleren Leupolz måtte ut med skade allerede tidlig i første omgang.

Stor forskjell Nigeria er VM-sluttspillets lavest rangerte lag og bekreftet forhåndsinntrykket av et det er veldig stor nivåforskjell mellom de to beste og de to dårligste i gruppe B. Tidligere søndag hadde Norge slått Thailand 4-0 i en kamp hvor seiersmarginen godt kunne vært det dobbelte.

Tyskland sannet på sin side Solveig Gulbrandsens ord om at Norge må heve seg «ti hakk» for å kunne kjempe om seier i torsdagens kamp, som i praksis er en gruppefinale. Det er vanskelig å forestille seg at Norge skal avgi poeng mot ivorianerne slik de framsto søndag.

20.953 tilskuere var på plass på dobbeltarrangementet i Ottawa, men mange forlot tribunene da tyskerne viste seg nesten pinlig overlegne. Det var mye flere folk på tribunen da Norge spilte enn i 2. omgang av Tysklands kamp.

(NTB)