Tysk målfest

Miroslav Klose noterte turneringas første hat-trick da Tyskland vant 8-0! Dagbladet.no fulgte kampen!

Bare så det er nevnt med en gang: Tyskland satte ikke ny målrekord i VM. Den rekorden er 20 år gammel og innehas av Ungarn. Ungarerne slo El Salvador 10-1.

Men dagens kamp var uansett en maktdemonstrasjon av Tyskland. Makan til klasseforskjell er det sjelden man ser i et oppgjør på internasjonalt toppnivå.

Saudi-Arabia var aldri i nærheten. Tyskerne var overlegne på alle måter - ikke minst fysisk.

- Jeg er veldig fornøyd med forestillingen. Det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne. Laget var veldig motivert og fokusert, sier Tysklands landslagssjef Rudi Völler.

Tyske muskler

Fra første minutt fikk de grønnkledde kjenne på tyske muskler. Det gikk en stund før ballen lå i nettmaskene, men da tyskerne først hadde fått smaken på mål kom de på rekke og rad.

Miroslav Klose scoret i det 20. og 25. spilleminutt - begge målene kom på headinger.

Fem minutter før pause var det Michael Ballacks tur til å bruke hodet. Midtbanestjernen stanget inn 3-0. På overtid av første omgang økte Carsten Jancker til 4-0.

Fire i hver omgang

Etter pause gjentok historien seg på VM-stadion i Sapporo: Tyskland startet ikke målshowet før det var rullet ball en stund. Men da det først kom i gang var det til 20 i stil.

Klose scoret sitt tredje mål på hodet og noterte dermed turneringas første hat-trick etter 69 spilte minutter. Thomas Linke nikket inn sitt første landslagsmål like etterpå, innbytter Oliver Bierhoff tuppet inn 7-0 og Bernd Schneider rundet av med et elegant frisparkmål på overtid.

Tyskland var ikke nevnt som en av de heteste gullkandidatene før dagens kamp. Etter 8-0 er derimot forventningene skrudd opp mange hakk - i alle fall blant den tyske fansen. Seieren er Tysklands største i VM-historien.

- Det var tre viktige poeng, men vi må ikke overvurdere oss selv etter denne kampen. Vi må fortsette å spille på denne måten, sier Michael Ballack.

Saudi-Arabia var en gedigen skuffelse. Torsdag skal de opp mot Kamerun. Også de har en del å revansjere. Spørsmålet er om Saudi-Arabias landslagssjef Nasser Al-Johar får lov til å sitte i stolen så lenge.

- Jeg er skuffet, og også jeg er ansvarlig for dette. Vi kollapset plutselig, sier Al-Johar.

<B>HAT-TRICK:</B> Miroslav Klose scoret like godt hat-trick i sin VM-debut. Foto: SCANPIX/EPA/GABRIEL BOUYS