Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysk messerSchmitt mot norske kråker

LILLEHAMMER (Dagbladet): Mens tyskeren Martin Schmitt (20) fløy gjennom lufta som en messerschmitt, hoppet OL-og verdensmester Espen Bredesen (30), verdensmester Tommy Ingebrigtsen (21) og v-cupvinner på Lillehammer 1996, Kristian Brenden (22), som kråker i den store Lysgårdsbakken i går.


KRÅKEHOPP: Tommy Ingebrigtsen


KRÅKEHOPP: Kristian Brenden


KRÅKEHOPP: Espen Bredesen


PRAKTFULLT: Tyske Martin Schmitt i nydelig driv i Lysegårdsbakken i går.

Da finaleomgangen med de 30 beste startet, hadde trioen for lengst pakket sammen skiene og skiftet. Av 51 deltakere var Brenden blitt nummer 47, Bredesen nummer 49 og Ingebrigtsen nummer 50.
Mest forbannet over den skrale hoppingen var Tommy Ingebrigtsen, verdensmester i Thunder Bay 1995.
- Jeg satset livet, det skal jeg gjøre i dag også. 81-metershoppet i går gjorde meg skikkelig forbannet. Nå ser jeg framover, og vil ikke snakke mer om den dritkjedelige gårsdagen, freser Tommy Ingebrigtsen.


KRÅKEHOPP: Kristian Brenden


KRÅKEHOPP: Espen Bredesen


PRAKTFULLT: Tyske Martin Schmitt i nydelig driv i Lysegårdsbakken i går.

Vinn eller forsvinn


Følelsene kokte også i Espen Bredesen.
- Når jeg hopper, er det enten vinn eller forsvinn. Det kan bli treff, eller kråkehopp som i går. Viljen er stor, men timingen og dynamikken stemmer ikke foreløpig, sier en skuffet Espen Bredesen etter 84-metershoppet.
I garderoben bar det også med Kristian Brenden, etter at han hadde tatt nedslag på 93 meter.
- Jeg har ikke klart for meg hva jeg skal gjøre, og kompenserer usikkerheten med å bruke kraft. Det gjør alt enda verre. Også for meg er det enten/eller. Jeg hopper alltid for å være i toppen, og er ikke interessert i 15. plasser. I går ville jeg for mye - og mislyktes, sier Kristian Brenden etter nedturen i hjemmebakken.
Ifølge fagkonsulent og tidligere Kollen-vinner Steinar Bråten, er hovedfeilen hos de norske løperne at de ikke tråkker skikkelig ned i hoppet.

Gjør ikke jobben sin


- I går brukte de ikke underlaget, og bare skled ut fra hoppkanten.
Landslagstrener Kjetil Strandbråten sa rett ut at løperne ikke gjorde jobben, og ber dem fokusere på å løse oppgavene i stedet for å ville noe ekstra.
Landslagssjef Hroar Stjernen mener det største problemet ligger i manglende tro på egne ferdigheter.
- Løperne stoler ikke ikke på at det de gjør på trening, også er godt nok i renn. I går var prøveomgangen lyspunktet. I dag gjelder det å ta ut det beste i rennet, sier en skuffet Hroar Stjernen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media