Tysk Odd-supporter sjokkerte familien etter Skien-besøk

Nå flytter 26-åringen til Norge.

FLYTTER TIL NORGE: Den tyske Odd-supporteren Mathias Tschöke vil bosette seg i skiensområdet. Her sammen med spissen Olivier Occean. Foto: Privat
FLYTTER TIL NORGE: Den tyske Odd-supporteren Mathias Tschöke vil bosette seg i skiensområdet. Her sammen med spissen Olivier Occean. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har tidligere omtalt historien om de mange tusen engelske supporterne av den norske 2. divisjonsklubben FK Vidar. Under Odds Europa League-møter med Borussia Dortmund sist sommer startet et lignende kjærlighetsforhold, da tyske Mathias Tschöke (26) forelsket seg i skiensklubben.

Sammen med kompisen Manuel Siewers startet 26-åringen raskt Odds BK Supporters Germany og i forbindelse med serieåpningen mot Rosenborg sist måned var duoen på plass på Skagerak Arena for aller første gang. Oppholdet forsterket følelsene såpass mye at Tschöke ble overbevist om å si opp jobben i Tyskland og flytte til Telemark så fort oppsigelsestiden er over.

- Odd er en veldig, veldig spesiell del av livet mitt. Jeg følte meg velkommen i Skien fra dag én. Klubben fremstår som en eneste stor familie, helt ulikt sånn som det er i Tyskland og England. Det er ikke forretninger, det er lidenskap. Det er det jeg virkelig liker med Odd, forteller Tschöke til Dagbladet.

Falt pladask Tschöke har latt seg forføre av Odds åpenhet etter det første møtet sist sommer. Da han var i Skien forrige måned fikk han blant annet møte spillere, trenere, ledere og supportere.

I tillegg ble 26-åringen godt kjent med byen. Ikke alle av hans kjente og kjære er likevel fornøyde med at han har valgt å flytte.

- Folk er veldig delte i meningene. Spesielt min nærmeste familie er ikke spesielt glad for avgjørelsen min. Flesteparten ble sjokkerte over nyheten om at jeg skulle flytte, men de viser stor respekt for at dette er et stort steg i livet mitt. Målet mitt er å starte et helt nytt liv. Jeg har hatt mange både negative og positive opplevelser i Tyskland, men fra nå av vil jeg starte på nytt i et nydelig område med en ny livsstil. Kanskje kan jeg også få meg min egen familie i Norge en dag, forteller Tschöke.

- Veldig gøy Odd-direktør Einar Håndlykken traff selv Tshöcke. Nå er han i ferd med å hjelpe tyskeren å få jobb i skiensområdet.

- Dette er veldig gøy. Jeg syns det er stas med en som er så ivrig. Han har sagt opp jobben sin i Tyskland, så det er ikke verst. Nå er han på jakt etter et sted å bo og en jobb. Han er rørlegger. Så jeg hjelper han litt med det. Vi prøver å høre med enten rørleggerbedrifter eller andre. Han er åpen for det meste, sier Håndlykken med et smil om munnen.

Tschöke er innstilt på å jobbe, men ser frem til å bruke fritida på andre ting enn det som har vært tilfellet i Tyskland. Han er tiltrukket av den norske kulturen og ønsker å være en del av den.

- Jeg vil si det sånn: I Norge jobber du for å leve. I Tyskland lever du for å jobbe. Det er en av de største grunnene til at jeg har bestemt meg for å flytte til Norge. Jeg har aldri følt meg hjemme i Tyskland på samme måte som jeg gjorde da jeg var i Skien.

- Internasjonalt potensial Odds direktør mener den spesielle historien er et signal på at norske klubber kan appellere til utlendinger bare identiten er sterk nok. Foreløpig er det 10 medlemmer i Odds BK Supporters Germany, men han tror det fort kan bli flere.

- Det forteller vel at til og med små norske klubber kan ha et internasjonalt potensial. Noen ganger tenker vi kanskje litt for smått, selv om jeg ikke tror at Odds hovedting i årene som kommer vil være i Tyskland. Det viser likevel at hvis du blir en kul fotballklubb kan du nå ut til fans over hele verden, mener Håndlykken.

- Det er en liten supporterklubb som er startet i Tyskland, men det er veldig gøy at de responderer på at vi slapp dem inn på innsiden av klubben. Det er fordelen med vår klubb kontra de store tyske. Vi kan ta oss av disse folka i større grad, sier Odd-direktøren.

• Det var Telemarksavisa som først omtalte saken.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer